• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni trafik cezaları sürücülerin hata yapmasının önüne geçecek

Yeni trafik cezaları sürücülerin hata yapmasının önüne geçecek
Karayolları Kanunu'nda değişiklik teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. Emniyet şeridi ihlali yapanlara ve makas atanlara 1002 lira, cep telefonuyla konuşanlara 235 lira ceza yolda.

Trafikte çakar ışık kullananlar 1002 lira para cezası ödeyecek. Aynı suçu tekrar edenler trafikten men edilecek. Kırmızı ışık ihlali halinde 235 TL ceza ödenecek. Emniyet şeridi cezası 1002 TL’ye yükseliyor. Cep telefonu kullanmanın cezası 235 TL'ye yükselecek.

Spin ve drift olarak ifade edilen tehlikeli hareketleri yapanlar 5 bin 10 lira para cezası ile cezalandırılacaklar ve 60 gün trafikten men edilecekler.

2 DEFA KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN PSİKOLOJİK RAPOR ALMAK ZORUNDA

Kırmızı ışık ihlalleri de trafik kazalarında önemli bir yer tutuyor. Düzenlemeye göre kırmızı ışık ihlali yapanlara 235 lira ceza kesilecek. 3 defa ihlal söz konusu olursa 30 gün, 3 defadan fazla ihlal söz konusu olursa 60 gün ehliyete el konulacak. 2 defadan fazla kırmızı ışık ihlali yapan sürücünün trafiğe tekrar çıkabilmesi için psikolojik rapor alması gerekecek.

MAKAS ATANA DA BİN 2 LİRA CEZA VAR

Emniyet şeridi ihalali için de bin 2 lira para cezası söz konusu. Trafikte makas atanlar da aynı cezayı ödeyecek.

EN YÜKSEK CEZA DRİFT MAGANDALARINA

Zaman zaman sosyal medyada görüntülerine şahit olduğumuz trafikte drift yapan magandalar ise en yüksek cezayı alacak. Buna göre 5 bin 10 lira para cezası ödemek zorunda kalacak ve 60 gün trafikten men edilecekler. 5 yılda tekrar ihlal ederlerse ehliyetleri iptal edilecek.

CEP TELEFONUYLA KONUŞAN 235 LİRA ÖDEYECEK

Bir başka konu ise trafikte dikkat dağınıklığına neden olan cep telefonuyla konuşma meselesi. Cep telefonuyla konuşan sürücüye 235 lira ceza yazılacak. Teklif önümüzdeki hafta Meclis'ten geçirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim