• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Yerli turist bayram tatili için Kapadokya’yı tercih etti

Yerli turist bayram tatili için Kapadokya’yı tercih etti
Bayram tatili dolayısıyla yerli turistlerin adeta akın ettiği Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, butik ve kaya otellerde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yüzleri güldürdü.

Peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma manastırları, yer altı yerleşim yerleri, balon turları ve çok sayıda aktivite imkanıyla Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'ya bayram tatilinde özellikle yerli turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Bayram tatili dolayısıyla butik ve kayadan oyma otellerde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Bölgedeki çok sayıda yıldızlı otel ise yoğun şekilde rezervasyon kabul etmeye devam ediyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Kapadokya Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Coşkun Kırtıl, yaptığı açıklamada, tatilin uzun olacağının açıklanmasının ardından Türkiye çapında bir turizm hareketliliğinin gerçekleştiğini ve bunun Kapadokya'ya da yansıdığını söyledi.

Bölgedeki butik otellerin yıldızlı otellere göre daha erken doluluk oranına ulaştığını dile getiren Kırtıl, Kapadokya'nın tarihi, kültürü ve doğal güzelliği açısından dünya mirası olduğunu vurguladı.

Kırtıl, Kapadokya'nın sadece bayramlarda değil, yılın her döneminde görülmesi gereken bir yer olduğuna işaret ederek, "Kapadokya'da doğal güzelliğin yanında bir sürü aktivite imkanı var. Balon, ATV, motosiklet, cip, bisiklet ve safari turları, vadi yürüyüşleriyle Kapadokya tam bir aktivite merkezi." diye konuştu.

"Bölgemizdeki oteller yüzde 100 doldu"

Bir firmanın yönetim kurulu başkanı ve butik otel sahibi İsmail Sucu da bölgedeki butik ve kaya otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirtti.

Bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasının Kapadokya turizmcileri için son derece faydalı olduğuna değinen Sucu, bölgeye yerli turistlerin daha fazla ilgi gösterdiğini ifade etti.

Sucu, şöyle devam etti:

"Bünyemizde bulundurduğumuz otelimizin rezervasyonları ayın 26 Ağustos'tan 2 Eylül'e kadar yüzde 100 seviyesine ulaşmıştır. Bayramda ciddi bir talep var. Talepleri acentemiz kanalıyla diğer otellere yönlendiriyoruz. Bölgedeki doluluk oranının tatil süresince yüzde 80 ile yüzde 100 arasında olacağını tahmin ediyorum. Bu bayramımızın da geçmiş bayramdaki gibi dolu dolu geçeceğini görüyorum."

"Erken rezervasyon yapanlar şanslı"

Göreme beldesindeki bir butik otelin sahibi ve işletmecisi Kemal Cingil ise bayram yaklaştıkça yoğunluğun arttığını taleplerin ve rezervasyonların çok iyi olduğunu ifade etti.

Civardaki otellerin bayramın ilk üç günü dolu olduğunu aktaran Cingil, "İlk üç günden sonra odalar biraz daha boşalmaya başlıyor. İlk üç gün Göreme'de yer bulmak zor olacaktır. Erken rezervasyon yapanlar şanslı ama bir gün önceden rezervasyon yapmayı düşünenler biraz sıkıntı yaşayacaktır." dedi.

Cingil, Kapadokya'nın doğası ve doğal yapılarıyla misafirleri büyüleyeceğine inandığını dile getirerek, "Otellerimiz kemerli ve kayadan oymadır. Biz mağara odalar diyoruz. Mesela bunlar yazın çok serin kışın çok sıcak olur. Bu mağara odalarda insanların kalmalarını isterim. Bunun yanında bütün odalar klimalı ve konforu yüksektir." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim