• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yerli turist sayısında artış bekleniyor

Yerli turist sayısında artış bekleniyor
Turizmde bu sezon yerli turist payının önceki yıllara kıyasla 2 katına çıkması bekleniyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yaptığı açıklamada, bu yılın turizmde geçen yıla göre daha iyi olmasını beklediklerini belirtti.

Erken rezervasyon sayıları ve seyahat acentelerinin planlamalarının sektörün bu sezona umutla bakmasına vesile olduğunu ifade eden İşler, Rusya ile ilişkilerin iyileşmesi ve 90 günlük vize olanağının bu ülkeden gelen turist sayısında önemli artış sağlayacağını dile getirdi.

Bu yıl yerli turiste öncelik verdiklerini söyleyen İşler, bugüne kadar iç pazarı ihmal ettiklerini belirtti. İşler, "Son gelişmelerden sonra iç pazarın çok ciddi bir rakam olduğunu gördük. Hatta şu an bir numaralı hedefimiz iç pazar. Çünkü 6 milyona dayanan bir potansiyeli var. Aslında pazardaki en büyük payımız yerli turist oldu. Bayramlarda büyük talep alıyoruz. Kurban ve ramazan bayramlarında otellerimiz dolacak. İki bayram arasında iç pazarın ciddi bereketini göreceğiz. Haziranın ortasından eylül sonuna kadar otellerde ciddi bir doluluk yaşayacağız." dedi.

İşler, 15 Haziran-30 Eylül döneminde 26 milyon civarında bir turist hareketliliği beklediklerini ifade ederek, bu süreçte yerli turist sayısında da artış olacağını vurguladı.

İşler, şöyle devam etti:

"İç pazar, yurt dışı rekabet gücümüzü artırıyor. Sektördeki yerli turist payının bu sezon geçmiş yıllara oranla yaklaşık 2 katına çıkmasını öngörüyoruz. Bugüne kadar yerli turistte yüzde 15 civarında olan payı, son dönemde yapılan destek ve kampanyalarla yüzde 30'lara çıkartabilirsek dışarıdan gelen bütün bu gelişmelere karşı Türk turizmi daha güçlü hale gelecektir. Bunları, erken rezervasyon sayılarına, tur operatörlerinin bu sene için ülkemize koyduğu uçak sayılarına, bunların çıkışı için aldığı izinlere, Türkiye'de bu kapsamda yaptıkları otobüs kiralama sözleşmelerine bakarak ve hepsinin ötesinde günlük ve anlık gelen rezervasyon akışını önceki seneyle mukayese ederek söylüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim