• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Yıldırım: Denizdeki martıdan haberdarız

Yıldırım: Denizdeki martıdan haberdarız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ''Türkiye'nin parlayan yıldızı denizciliğimiz artık dünyanın dikkatini çeken, ben de varım diyen bir aşamada'' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011 yılının denizcilik ve bilişim alanları açısında da çok başarılı geçtiğini ifade ederek, ''Türkiye'nin parlayan yıldızı denizciliğimiz artık dünyanın dikkatini çeken, ben de varım diyen bir aşamada'' dedi.

Bakan Yıldırım yaptığı açıklamada, Türkiye'de denizciliğin kat ettiği mesafenin heyecan verici noktada olduğunu belirtti.

2011 yılında denizcilik alanındaki gelişmelerden en önemlisinin denizciliği müsteşarlık seviyesinden alarak, Bakanlık seviyesinde temsil edilir hale getirmeleri olduğunu ifade eden Yıldırım, son 9 yılda Türkiye'de denizcilik sektörünün, AB standartlarını yakaladığını, Türkiye'nin denizcilikte dünyanın lider ülkeleri arasına girdiğini kaydetti.

''Denizlerimizde kurduğumuz takip sistemleri sayesinde uçan martılardan dahi haberdar oluyoruz'' diyen Yıldırım, 2011 yılı içinde 98 olaya başarı ile müdahale ettiklerini bildirdi. Yıldırım, 2011 yılı sonu itibariyle Türkiye'de 182 adet liman tesisi, 220 adet balıkçı barınağı, 45 adet marina, 71 adet tersane olmak üzere toplamda 498 adet kıyı tesisi bulunduğunu kaydetti.

Denizcilik sektöründeki en önemli yatırım projeleri arasında yer alan Çandarlı Limanı'nın Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 10. büyük limanı olarak planlandığını dile getiren Bakan Yıldırım, Türkiye'nin batıya açılan kapısı olan Çandarlı Limanının temelinin Mayıs ayında atıldığını hatırlattı.

2011 yılında Batı Karadeniz'de kuzey-güney aksında intermodal taşımacılık hizmeti verecek bir liman kompleksi olan Filyos Limanı Projesine de devam ettiklerini ifade eden Yıldırım, cevher, konteyner, akaryakıt gibi çeşitli yük türlerine hizmet verecek olan limanın, 25 milyon ton/yıl kapasiteye sahip olacağını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim