• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Yıldız: Enerji sektörünün önü açılacak

Yıldız: Enerji sektörünün önü açılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum sonucunun enerji sektörünün önünü açacağını söyledi.

Bakan Yıldız: Enerji sektörünün önü açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum sonucunun enerji sektörünün önünü açacağını söyledi. Yıldız, halk oylamasından evet çıkmasının Türkiye'nin büyümesine katkı sunacağını dile getirdi.

Bakan Yıldız, yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin referanduma ilişkin sorularını cevapladı. Sonucun Türkiye'nin büyümesine değişmesine temel olabilecek siyasi yanından ziyade ekonomik açıdan da önemli olduğunu kaydeden Yıldız, enerji sektörünü çok yakından ilgilendiren bir referandum yaşandığını belirtti. Türkiye'deki vatandaşlarıın yüzde 58'inin evet yüzde 42'sinin hayır dediği referandum öncesiyle sonrasının farklı olduğunu vurgulayan Bakan, "Evet'ler ile hayırların saat 18.00'a kadar karşı karşıya bulunduğu ama daha sonra yan yana olduğu bir ortama girdik." dedi.

Enerji sektörü açısından bakıldığında şimdiye kadar sektörde yapılan yatırımları daha da ileriye gideceğine işaret eden Yıldız, "Uluslar arası sermayeyle iç içe olan enerji sektörünün özelleştirmelerle beraber yeni yatırımlarla Türkiye'nin büyümesine karşılık gelebilecek gelişme rahatlatacak. Önümüzdeki günler değişen günler daha güzel olacaktır. Yapacağımız enerji sektörüyle alakalı kanuni ve ikincil mevzuatla alakalı yoğun tempoya gireceğiz." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim