• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yıldız: Kaybeden Türkiye olmayacak

Yıldız: Kaybeden Türkiye olmayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB katılım müzakerelerinde enerji faslının açılmaması halinde kaybedenin Türkiye olmayacağını söyledi.

Yıldız: Kaybeden Türkiye olmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB katılım müzakerelerinde enerji faslının açılmaması halinde kaybedenin Türkiye olmayacağını söyledi.

Brüksel temaslarının ardından Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyen Yıldız, Türkiye'nin özellikle doğalgaz ve elektrikte AB ile ileri düzeyde işbirliği içinde olduğunu belirterek enerji faslının açılıp açılmamasının ya da Türkiye'nin AB'ye üye olup olmamasının bu durumu değiştirmeyeceğini dile getirdi.

Yıldız, AB'nin enerji alanında Türkiye'yle yakın çalışma gereğine inanıyorsa enerji başlığını açarak bu tutumunu ortaya koyması gerektiğini kaydeden Yıldız, ''Ama bizim bu konuda yalvaracak halimiz yok. Biz projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kaybeden Türkiye olmayacaktır'' dedi.

AB'nin doğalgazda Rusya'ya olan bağlılığını azaltacak Nabucco projesinde herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirten Yıldız, ''Kaynak ülkenin ya da kaynağın bulunmasıyla ilgili sorumluluğu sadece kendi omuzlarımızda hissetmiyoruz. Nabucco 6 tane ortağı olan bir şirkettir. Tabiki bu projeyle ilgili olumlu duruşumuzu kaybetmeyeceğiz ama tek başımıza bu gazın kaynağını ya da ülkesini bulma durumunda değiliz'' ifadesini kullandı.

Kıbrıs Rum kesiminin Akdeniz'de tek yanlı arama ve sondaj çalışmalarına Fransa ve Almanya'nın destek vermesini değerlendiren Taner Yıldız, ''Uluslararası hukuka aykırı bir durumun kim tarafından savunulursa savunulsun doğru olmayacağına'' işaret etti.

Bakan Yıldız, Kıbrıs Rum kesiminin tek yanlı arama ve sondaj faaliyetleri sürdükçe Türkiye'nin de bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, nükleer enerjiyle ilgili bir soru üzerine Türkiye'nin bu konudaki kararını gözden geçirmesi için Avrupa ve dünyada faaliyet gösteren 442 nükleer santralin kapanması gerektiğini tekrarladı.

Almanya ve diğer bazı ülkelerin nükleer enerjiden geri adım atma kararının yaşlanan santrallerin kapanmasıyla ilgili olduğunu belirten Yıldız, 40 yaşın üzerindeki nükleer santrallerin kapanmasını derhal kapatılmasına kendilerinin de destek verdiğini dile getirdi.

Bakan Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarının artan enerji ihtiyacını karşılayamadığını ve dünyada halen 63 yeni nükleer santral inşasının sürdüğünü sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim