• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Yüksek fiyatlı zorunlu trafik sigortası davalık oldu

Yüksek fiyatlı zorunlu trafik sigortası davalık oldu
Ankara'da bir araç sahibi, yüksek oranları nedeniyle tepkilere neden olan zorunlu trafik sigortası için mahkemeye başvurdu.

Yapılan büyük zamlarla araç sahiplerinin tepkisini çeken zorunlu trafik sigortası mahkemelik oldu.

Ankara Tüketici Mahkemesi’ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği zorunlu trafik sigortası bedelinin 2016’da 704.79 TL’ye çıkarıldığını, bu artışın “haksız ve hukuka aykırı” olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi’nde açılan davanın tarafı Önder Gökçekaya adına dilekçe veren avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu, davalı sigorta şirketinin yaptığı zammın iptalini ve 2015 yılında müvekkilinden alınan 304.00 TL ile 2016’da ödediği 704.79 TL arasındaki farkın iade edilmesini talep etti.

"ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI"

Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortasına yüzde yüzden fazla zam geldiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
"Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır. Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır.”

EMSAL OLABİLİR

Mahkemenin tüketici lehine karar vermesi durumunda, dava emsal niteliğinde olacak ve milyonlarca araç sahibi için dava yolu açılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim