• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Yunan adalarında Türk turist patlaması

Yunan adalarında Türk turist patlaması
Ekonomik kriz nedeniyle fiyatları ucuzlayan Yunan adalarında Türk turist bereketi yaşanıyor. Türk turist sayısı ilk üç ayda % 98 arttı.

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan için Türk turist kurtarıcı oldu. Özellikle Yunan adalarında kalkan vizeler, kriz nedeniyle yüzde 40 ucuzlayan yiyecek, içecek ve hediyelik eşya fiyatları Türk turist sayısını arttırdı. Sadece yılın ilk üç ayında Yunanistan’a giden Türk turist sayısı yüzde 98 artarak 84 bine ulaştı. Geçmiş yıllarda Türkiye’den gelir düzeyi yüksek kişilerin tercih ettiği Yunan adalarına yapılan gemi turlarının sayıları artarken, fiyatlar da 149 eurolara kadar düştü.

Bu yıl sadece Yunan adalarına 30 binden fazla Türk turistin gitmesi bekleniyor. Yaklaşık 10 yıldır Yunan adalarına tur düzenleyen Apextour Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buyan, “Yunanistan için eskiden burun kıvıran Türk turist kral oldu. Şimdi gerek Yunanistan gerekse adalarda Türk turistin yolunu dört gözle bekliyorlar” dedi.

Adalar Türkiye’den ucuz

Yunan adalarına daha önceden ağırlıklı olarak Batı illerinde yaşayanların ilgi gösterdiğine dikkat çeken Buyan, “Ama kriz nedeniyle fiyatların ucuzlaması ve vizelerin kalkması Anadolu’nun birçok ilinden gelen talebi arttırdı. Mardin’den, Samsun’dan, Kars’tan bile müşterimiz var. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Yunan adalarına yılda 5 bin Türk turist götürürken bu yıl 15-20 bin Türk turisti götürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yunanistan’da ve adalarda esnafın, AVM’lerin turizm sezonunu çok iyi geçirmedikleri için yüzde 30-40’lara varan oranlarda indirim yaptıklarına da dikkat çeken Buyan, şunları söyledi: “Birçok sektör krizi fiyatlarına indirim olarak yansıttı. Biz de gemi turlarımızda ciddi indirimler yaptık. Örneğin Ocean Majesty gemisi ile yaptığımız 3 gece 4 günlük gemi turlarında fiyatları 149 euroya kadar indi. En pahalı turumuz 800-900 euro. Bu fiyatlar Bodrum’da ve Antalya’daki birçok otelden daha ucuz.”

Türk turist % 98 arttı

Yunanistan İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre Türkiye’den, Yunanistan’a giden turist sayısı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 98 artarak 84 bin 559’a çıktı. Yunanistan’a en çok turist gönderen ülkeyse 114 bin kişiyle Bulgaristan oldu.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim