• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yusuf Öztürk: Bayrağı yukarı taşıyacağız

Yusuf Öztürk: Bayrağı yukarı taşıyacağız
İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Merkez yönetimin desteğiyle bayrağı yukarı taşıyacağız" dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Merkez yönetimin desteğiyle bayrağı yukarı taşıyacağız" dedi.
 
Seçimlerden sonra yapılan ilk İMEAK DTO Meclis toplantısına, sektörden yoğun katılım oldu. Toplantıya katılan Şube Başkanları, seçimleri değerlendirerek, DTO Meclis üyelerine bölgelerindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.
 
Meclis toplantısında konuşan İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, kendisini bu göreve layık gören üyelere ve mevcut Meclis Başkanı Geza Dologh’a teşekkür ederek “Önümüzdeki dört yıl merkez yönetimimizin de desteğiyle DTO bayrağını daha yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.
 
Yusuf Öztürk, yapımı devam eden ve dünyanın 10., Türkiye’nin ise en büyük limanı olarak önümüzdeki yıl faaliyete başlayacak Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nı hatırlattı. Yusuf Öztürk; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, İzmir Alsancak Limanı’nın sadece kruvaziyer gemilerin uğrayacağı bir liman olacağını söyledi. Fakat Alsancak Limanı İzmir ve bölgesinde konteyner taşımacılığı da dahil çok önemli bir işleve sahip. Geçen sene  bu limanımızdan 715 bin TEU yük taşındı. Yine 2012’de 286 gemi 511 bin yolcu Alsancak Limanı’nı kullandı yani değerli bir limanımız. Elbette Çandarlı Limanı da büyüklüğü ve donanımıyla önemli bir liman olacak” dedi. 
 
dto-ozturk.jpg
 
İzmir ve Ege’de denizcilik alanında yapılan icraatleri de aktaran Öztürk “Geri dönüşümle İzmir’e 10 milyon dolar kazandırıldı. Körfezde bir yat limanı inşa edilmesi söz konusu. Yine üye iletişim bilgileri ile sıkıntımız vardı. O konuda çalışmalar başlattık. Denizcilik envanteri çıkarıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
dto3-irfan-.jpg
 
İMEAK DTO Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem ise Karadeniz’de deniz taşımacılığı ve gemicilikte büyük bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti. 2012’de 864 olan gemi adetinin 948 adete, 438 olan Türk Bayraklı gemi sayısının ise 489’a yükseldiğinin altını çizen Erdem, 2013 yılında Türk denizciliğinin daha iyi yerlerde olacağına inandığını söyledi.
 
Türkiyenin ikinci büyük gemi inşa alanı olan Ereğli'de tersanelerin kapalı olduğunu kaydeden İrfan Erdem, konuyla ilgili Başbakan ve ilgili bakanlara raporlar göndermeye devam ettiklerini kaydetti.
 
dto4-gunduz-nalbantopglu.jpg
 
Meclis Toplantısında konuşan İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu da Bodrum’un deniz sporları ve yarışları konusunda son dönemde atılımlar gerçekleştirdiğini dile getirerek “Son olarak 254 yarışmacının katıldığı bir yelken yarışı yaptık. Çok güzel şenlik havasında geçti. Önümüzdeki süreçte Bodrum’u bu noktada daha aktif hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
dto5.jpg
 
İMEAK DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ise Suriye’de yaşanan kaosun Hatay’ı ve Hatay denizciliğini derinden etkilediğini belirtti. Kavsak, İskenderun’un kaybının 1 milyar dolardan 10 milyon dolara gerilediğini belirterek sektörün büyük darbe yediğini söyledi.
 
Bülent Kavsak; "İskenderun Limanı çevresel kirlenmeden İzmit Körfezi’ne benzedi. Bu çok sıkıntılı bir durum” sözleriyle dile getirdi.  Yine İMEAK DTO Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu da Akdeniz denizciliği ile bilgiler verirken önümüzdeki dönem de  çalışmaların devam edeceğini aktardı ve İMEAK DTO’nun yeni yönetimine başarılar diledi.
 
dto6-inanc-kendiroglu.jpg
 
dto8.jpg
 
 
Haber ve Fotoğraflar: Cevat ZORBA - Deniz Haber Ajansı
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim