• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Yüzen Hastane Projesi tamamlandı

Yüzen Hastane Projesi tamamlandı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Yüzen gemi hastanesi projesi tamamlandı önümüzdeki haftalarda ihalesini yapacağız. Yılsonuna kadar ihalesini tamamlayacağız." dedi.

 

Sağlık Bakanı  Mehmet Bakan Müezzinoğlu katıldığı bir toplantıda gemi hastanesi projesi hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin bölgede sağlık merkezi olması ve sağlık turizmi konusunda önemli adımlar atılması gerektiğine değinen Müezzinoğlu, "Yüzen gemi hastanesi projesi tamamlandı önümüzdeki haftalarda ihalesini yapacağız. Yılsonuna kadar ihalesini tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın 2013 yılı başında açıkladığı ‘Gemi Hastanesi Projesi’ kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki acil ve afet durumları ile insani yardım amaçlı müdahalelerde, kara, hava, deniz ambulanslarının yanında Gemi Hastane ile sağlık hizmeti sunulacak.

Dünyada Askeri Gemi Hastaneler bulunuyor. Türkiye kendi imkanları ile dünyada insani yardım amaçlı olarak planlanmış ilk gemi hastanesini üretmeye hazırlanıyor. Okyanusa açılabilen özellikte üzerinde heliportu olan gemi hastaneleri 200 yatak kapasiteli her türlü ameliyatın yapılabileceği tam teşekküllü bir hastane niteliğinde olacak. Gemi hastanede asgari 350 personel görev yapacak. Bunun 316’si sağlık personeli olacak.

200 yataklı gemi hastanenin özellikleri şunlar; "Boy 200 metre, en 26-30 metre, yükseklik 28 metre, 10 güverteli, Hız 20-22 knot/h, Heliport alanı"
Hastane birimleri ve yatak kapasitesi özellikleri ise şöyle: "200 hasta yatağı,acil ünitesi, 17 branş polikliniği, 8 ameliyathane 2 doğumhane, 30 yoğun bakım, 6 yataklı diyaliz, 2 yataklı yanık ünitesi, tıbbi gaz üretim ve dolum sistemi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim