• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Zorlu Enerji Grubu yatırımlarında hız kesmeyecek

Zorlu Enerji Grubu yatırımlarında hız kesmeyecek
Zorlu Enerji Grubu Başkanı Ak, Türkiye'deki kurulu güç portföylerinin yüzde 67'sinin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu belirterek, "Grup olarak yatırımlarımıza aynı hız ve güvenle devam edeceğiz." dedi.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Türkiye'deki kurulu güç portföylerinin yüzde 67'sinin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu belirterek, "Ülkemizin geleceğinin yenilenebilir enerjide olduğunu düşünüyoruz. En önemli gündemimiz 'Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinin desteklenmesi'. Bunun için, elimizi taşın altına koyma ve üstümüze düşeni yapma konusunda tereddüdümüz yok. Grup olarak yatırımlarımıza aynı hız ve güvenle devam edeceğiz." dedi.

Ak, enerjide 2016 yılı gerçekleşme rakamlarına ve yeni yatırım planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yılı hem yurt dışında hem de yurt içinde yatırımlarını artırarak tamamladıklarını ifade eden Ak, toplam kurucu güçlerinin bin 47 megavata ulaştığını, bu kapasitenin 700 megavatlık kısmının Türkiye'de bulunduğunu aktardı.

Ak, Türkiye'deki kapasitelerinin yüzde 67'sinin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluştuğuna dikkati çekerek, "Santral inşası ve işletmesinden enerji üretimi, elektrik ticaretinden doğalgaz dağıtımına uzanan, sektörün kapsamlı uzmanlık isteyen birçok alanında faaliyet gösteren bir grup olarak önümüzdeki 5 yılda yüzde 10 pazar payı hedefimiz var. Bu hedefe ağırlıklı yenilenebilir enerji ile ulaşmak niyetindeyiz. Bunun hem ülkemiz, hem Zorlu Grubu, hem de gelecek nesiller adına boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Ülkemizin geleceğinin yenilenebilir enerjide olduğunu düşündüklerini ifade eden Zorlu Enerji Grubu Başkanı Ak. "En önemli gündemimiz, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinin desteklenmesi" dedi.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Ak şöyle devam etti:  

"Bunun için elimizi taşın altına koyma ve üstümüze düşeni yapma konusunda tereddüdümüz yok. Grup olarak yatırımlarımıza aynı hız ve güvenle devam edeceğiz."

Yenilenebilirde şimdilik üç koldan yürüdüklerini belirten Sinan  Ak, "jeotermal, rüzgar ve hidroelektrik. Bunlara önümüzdeki dönemde güneşi de ekleyerek dört başı mamur bir yenilenebilir enerji yelpazesinde hizmet vermek istiyoruz" diye konuştu.

Ak, "Doğu Akdeniz doğalgazının önümüzdeki dönemde Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması konusunda önemli bir görev üstlenebileceğimize inanıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim