• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Zorlu Enerji İsrail'in ardından İran atağında

Zorlu Enerji İsrail'in ardından İran atağında
Zorlu Enerji Genel Müdürü Ak, İran’daki yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini belirterek, "Şu an orada bir 100 megavatlık güneş projesi konuşuyoruz." dedi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, İran’ın büyük bir pazar olduğunu ve enerji sektöründe özellikle doğalgaz santrallerinin yoğun olarak kullanıldığını söyledi. 

Ak, yaptırımların kalkmasının ardından İran’daki fırsatların tamamen ortaya çıkmaya başladığını aktararak, “Biz de buradaki fırsatları değerlendiriyoruz. Türkiye’de yerli ve yenilenebilir enerji alanının önemli oyuncularından biri olarak İran’da bu alanda hiç yatırım olmamasını önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Paris İklim Anlaşması’nın sunduğu vizyon paralelinde İran’ın da, önümüzdeki dönemde 15-20 bin megavatlık bir yenilenebilir enerji yatırımı yapmayı düşündüğünü bilgisine sahibiz.” diye konuştu.

Zorlu Enerji'nin Türkiye’de olduğu gibi İran’da da hem güneş hem de rüzgar enerjisinde yatırım fırsatlarını izlediğini vurgulayan Ak, “Şu an orada (İran) bir 100 megavatlık güneş projesi konuşuyoruz. Aynı zamanda rüzgarda da 50 megavatlık bir kapasite için fırsat kolluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doğalgazda bloklar halindeki ihaleler takipte

Ak, İran’ın sunduğu yenilenebilir enerjide dışındaki, doğalgaz santrallerindeki iş fırsatlarıyla Zorlu Enerji olarak ilgilendiklerini söyledi.

Komşudaki blok doğalgaz ihalelerine değinen Ak, "İran'da doğalgazda da 500 veya bin megavatlık bloklar halinde ihaleler yapılıyor, bizim de bu ülkede söz konusu seviyede bir yatırımımız olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

"İsrailli bakanın ziyareti tarihi bir fırsat"

Ayrıca, Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya götürülmesi konusundaki son gelişmelere son gelişmelere değinen Sinan Ak, şunları kaydetti:

"Geçen hafta İsrail Enerji Bakanı’nın Türkiye’ye gelmesi ve iki ülke ilişkilerindeki normalleşme, Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya iletilmesini kolaylaştırabilecek bir fırsattır. Doğu Akdeniz gazı konusunda önemli bir adım atıldı, diyebiliriz. İsrail Enerji Bakanı ile olan görüşmeleri tarihi fırsat olarak değerlendiriyoruz. Yerel ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz 3 doğalgaz santrali ile İsrail’de en önemli yabancı yatırımcılardan biriyiz. Bu pazardaki deneyimimizle Zorlu Grubu'nun Doğu Akdeniz doğalgaz projelerinde de önemli bir oyuncu olabileceğine inanıyoruz. Olabiliriz, olamayız önümüzdeki günler gösterir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim