• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

10 milyon $'lık Alanya Marina açılıyor

10 milyon $'lık Alanya Marina açılıyor
Alanya Marinası`nın tüm ünitelerinin sosyal alanları ile birlikte hizmet verir hale geldiğini belirten Alanya Marina AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu "Marina`nın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak" dedi.

10 milyon $'lık Alanya Marina açılıyor

Alanya Marinası`nın tüm ünitelerinin sosyal alanları ile birlikte hizmet verir hale geldiğini belirten Alanya Marina AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu "Marina`nın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak" dedi.

10 MİLYON DOLAR

Alanya’da alt yapı projesi 20 yıl önce başlanılan ve inşaatı bu yıl tamamlanan Alanya Marina, 10 milyon dolar maliyetle kullanıma hazır hale geldi. Kendisini 7 yılda amorti edecek olan Marina’nın, Kasım ayında yapılacak geçici kabulünün ardından açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılacak.

DOĞUDAKİ TEK LİMAN

287`si denizde, 160`ı karada olmak üzere, aynı anda toplam 447 yatın barınabildiği Marina`nın en büyük özelliği Antalya`nın doğusundaki tek liman olması. Müfit Kaptanoğlu, "100 Ton kapasiteli Gezer Vinç – Travel Hoist ve teknik servisi ile yatlar için kara park ve bakım onarım hizmeti veriyoruz. Alanya Marina, kısa sürede dünyanın gözdesi olacak" dedi.

10 milyon dolarlık marina hazır

Alanya’da alt yapı projesi 20 yıl önce başlanılan ve inşaatı bu yıl tamamlanan Alanya Marina, 10 milyon dolar maliyetle kullanıma hazır hale geldi. Kendisini 7 yılda amorti edecek olan Marina’nın, Kasım ayında yapılacak geçici kabulünün ardından açılışı Başbakan tarafından yapılacak. Alanya Marina`daki çalışmaların tamamlanarak bütün ünitelerinin sosyal alanları ile birlikte hizmet verir hale geldiğini belirten Alanya Marina AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu, "Geçen yıl kısıtlı şekilde hizmet veren Marina, deniz şehri olan Alanya ve bölgemize yakışır hale geldi. Antalya`nın doğusundaki tek yat limanı olması sayesinde yerli ve yabancı yatlar için çok önemli bir uğrak ve konaklama merkezi konumuna geldik. Antalya ve çevresindeki diğer marinalara göre yüzde 15 dolayınca daha ucuz konaklama hizmeti veriyoruz. olduğunu kaydetti. Alanya Marina`nın özellikle yaz sezonunda geçiş limanı olarak büyük ilgi göreceğini belirten Kaptanoğlu, Alanya Marina`nın özellikle doğudan Antalya yönüne gelen tekneler ve yatlar için ilk uğrak yeri olması nedeniyle özellikle kış döneminde çok güvenli” dedi.

7 YILDA 10 MİLYON DOLARI AMORTİ EDER

Alanya Marina`nın, geçen yaz sezonunun sonuna doğru hizmet vermeye başladığını, ancak birçok unsurunun eksik olması nedeniyle istenilen ölçüde hizmet veremediğini ifade eden Kaptanoğlu, “Marina eksiksiz bir hale getirildi. Geçen yıl marinada 140 tekneyi ağırladık bu yıl ise 200 yat ve tekne Marina’dan hizmet aldı. Kış döneminde ise sürekli 180 yata hizmet vereceğiz. 100 ton kapasiteli Gezer Vinç – Travel Hoist ve teknik servisi ile yatlar için kara park ve bakım onarım hizmeti verdiğimiz için önemli bir tercih nedeni haline gelmekteyiz. Alanya Marina, kısa sürede dünyanın gözdesi olacak. 10 milyon dolara mal olan marina 7 yılda kendisini amorti edecek” diye konuştu.

MARİNA’NIN AÇILIŞINI BAŞBAKAN YAPACAK

287`si denizde, 160`ı karada olmak üzere, aynı anda toplam 447 yatın barınabildiği Marina’nın Kasım ayında yapılacak geçici kabulünün ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Restoran, kafeterya, konaklama tesisi, yat sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik 20 dükkan, acente, hamam, sauna, spor merkezi, tenis kortları da bulunuyor. Marina, Alanya’ya değişik bir hava katacak. Her sene kapasitesi artıyor. Yüzde 70 kapasite ile çalışıyor seneye tam kapasite ile çalışacağız. Cazibe merkezi haline getirip iskelede hareketlilik sağlayacağız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim