• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

14 şirketten 'bizi alın' teklifi var

14 şirketten 'bizi alın' teklifi var
Geçen hafta iflas başvurusunda bulunan İspanyol havayolu şirketi Spanair'in stratejik ortaklık teklifini kârlı bulmadıkları için teklifi geri çevirdiklerini söyleyen...

14 şirketten 'bizi alın' teklifi var

Geçen hafta iflas başvurusunda bulunan İspanyol havayolu şirketi Spanair'in stratejik ortaklık teklifini kârlı bulmadıkları için teklifi geri çevirdiklerini söyleyen...

Geçen hafta iflas başvurusunda bulunan İspanyol havayolu şirketi Spanair'in stratejik ortaklık teklifini kârlı bulmadıkları için teklifi geri çevirdiklerini söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Polonya şirketi LOT'un alınması konusunda hazırlanan raporun bu ay tamamlanacağını kaydetti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, iflas eden İspanyol havayolu şirketi Spanair ve Macar havayolu şirketi Malev'in, daha önce ortaklık için kendilerine geldiğini açıkladı. Spanair ile yapılan görüşmelerin 'stratejik ortaklık' üzerine gerçekleştirildiğini kaydeden Topçu, "İspanyol şirket ile ilgili yaptığımız araştırmada, söz konusu ortaklığın kârlı olmayacağı sonucu çıktı. Bu yüzden teklifi geri çevirdik. Malev Havayolları'nın teklifini ise değerlendirmeye almadık." dedi.

Hamdi Topçu, Polonya Havayolları LOT'un satın alınması konusunda ise özel çalışma grubu oluşturduklarına dikkat çekerek, "Eğer LOT Havayolları'nı alacak olursak, ilk defa Türkiye'den havacılık alanında bir know-how'ı (bilgi birikimi) yurtdışına çıkaracağız. Yönetim şeklimizi yurtdışına ihraç edeceğiz." diye konuştu. LOT'un satın alınması ile ilgili kurulan çalışma ekibinin ay sonuna kadar ciddi gelişme elde edeceğini söyleyen Topçu, hazırlanacak rapora göre karar alacaklarını dile getirdi. 

THY'deki başarılı yönetim şeklini yurtdışına gösterme fırsatı yakalayacaklarını dile getiren Topçu, THY'deki yönetim başarısı nedeniyle çalışanlara transfer teklifleri geldiğine dikkat çekerek, "Transfer teklifi alan çalışanlarımızı önde gelen havayolu şirketlerine gönderiyoruz. THY Gelir Yönetimi eski Başkanı Mahmut Karaman da, Katar Havayolları'na giderek katkı sağlayacak." şeklinde konuştu. Havayolu şirketlerinin, artan yakıt fiyatlarına karşı mali sıkıntı yaşamamak için gruplaşmaya gittiğini ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı, İngiliz havayolu şirketi British Airways, Fransız havayolu şirketi Air France ve Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın ekonomik krize karşı ayrı bir şemsiye oluşturduğunu söyledi.

Geniş pazarlara hitap edemeyen ve özellikle devlet şirketi konumundaki milli havayollarının ayakta kalmasının mümkün gözükmediğine işaret eden Topçu, şunları dile getirdi: "Avrupa ve Ortadoğu'daki bazı havayolları ciddi mali sıkıntı yaşıyor. Gelecek yıllarda bu durumdaki şirketler belki başka bir isim altında uçuşlarına devam edebilecek. Dünyada marka haline gelmiş havayolu şirketleri ayakta kalabilecek."

14 şirketten 'bizi alın' teklifi var

Hamdi Topçu, havacılık sektöründe yaşanan krizi 2008'de hissetmeye başladıklarını ve gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, kendilerinin de, "Biz de bir grup veya birliktelik oluşturabilir miyiz?" diye çalışma yürüttüğünü söyledi. Ciddi mali sıkıntı yaşayan 13-14 milli havayolu şirketinin stratejik ortaklık kurmak veya THY'nin şemsiyesi altına girmek istediklerini anlatan Topçu, "Bu şirketlere yenileri eklendiği gibi eskilerinin de ısrarı devam ediyor. Bu konuda çok dikkatli hareket ediyoruz. Bizim networkumuza katkı sağlayacak ve aynı zamanda kendi milli havayolu şirketini de ayağa kaldıracak bir formül bulduğumuzda bunlarla ilgileniyoruz." dedi.

Spanair iflasını açıklarken, bir diğer İspanyol havayolu şirketi Air Nostrum dün iki yıllığına işi durdurdu. İspanyol havayolları İberia'ya bağlı olan Air Nostrum, krizden dolayı uğradığı zararı ve yakıt ücretlerinin pahalılığını gerekçe göstererek, bin 800 kadar çalışanının 2 yıllık iş akdinin feshedilmesi için gerekli yasal başvuruyu yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim