• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

2050’de elektrikli yolcu uçağı üretilecek

2050’de elektrikli yolcu uçağı üretilecek
Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık holdingi EADS, elektrikli motorlarla uçabilen bir yolcu uçağı üretmeyi planlıyor, ilk yolcuların 2050’de taşınmaya başlanacağı bildirildi

2050’de elektrikli yolcu uçağı

Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık holdingi EADS, elektrikli motorlarla uçabilen bir yolcu uçağı üretmeyi planlıyor, ilk yolcuların 2050’de taşınmaya başlanacağı bildirildi.

Almanya’nın Bremen şehrinde yapılan 60. Havacılık ve Uzay Kongresinde, üniversitelerden, araştırma enstitülerinden ve üretici şirketlerden gelen 550 uzman hava taşımacılığının son durumunu ve bilimsel gelişmeleri konuştu. Kongrenin ana konusunu gelecekteki hava taşımacılığının daha modern ve daha temiz hale getirilmesi oluşturdu.
 
Kongreye katılan üretici 20 şirketten biri olan Avrupa’nın en büyük havacılık ve uzay holdingi EADS elektrik motorlarıyla çalışabilen yolcu uçağı geliştiriyor. Öncelikle kısa mesafeli mahalli hava taşımacılığında kullanılacak elektro uçaklar 2050 yılından itibaren yolcu taşımaya başlayacak.
 
‘VoltAir’ adı altında bir konseptle hazırlanan tamamen elektrikli uçaklar çevreyi kirleten ne karbondioksit üretiyor ne de azot gazları çıkarıyor. Ayrıca bu uçaklar çok sessiz çalıştıklarından gürültü ile de çevreyi rahatsız etmiyor. Hava direncinin daha az etkilemesi için de motorları uçağın arka kısmında bulunuyor.
 
VoltAir aküleri uçağın gövde kısmında bulunuyor ve boşalanları havaalanında dolularıyla değiştirilebilecek. Her ne kadar elektrikli uçağın üretimine en erken 25 yılda başlanabilse de EADS daha güçlü akülerin geliştirilmesi halinde bu sürenin kısalabileceğini belirtiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim