• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

23 şilep ve tanker Şarköy'e demir attı

23 şilep ve tanker Şarköy'e demir attı
Marmara Denizi'nde 2 gündür etkisini sürdüren şiddetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çanakkale'ye bağlı Küçükkuyu beldesindeki yoğun kar yağışı dolayısıyla, çok sayıda tır yolda bekletiliyor.

23 şilep ve tanker Şarköy'e demir attı

Marmara Denizi'nde 2 gündür etkisini sürdüren şiddetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çanakkale'ye bağlı Küçükkuyu beldesindeki yoğun kar yağışı dolayısıyla, çok sayıda tır yolda bekletiliyor.

Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri, telsiz anonslarıyla boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde bulunan küçük tonajlı gemileri, boğazlardan geçmemeleri yönünde uyarmaya devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri, Marmara'da fırtınanın Perşembe gününe kadar etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden, ancak saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan Poyraz ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle yollarına devam edemeyen 11 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'nün ve meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi.

Hava koşullarının iyileşmesi için dünden beri Şarköy'de demirli bekleyen 12 geminin de aralarında bulunduğu toplam 23 gemi, geceyi Şarköy sahillerinde geçirmek zorunda kaldı. Şiddetli poyraz Şarköylü balıkçıları da etkiliyor. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak dün denize açılmayan balıkçılar, bugün de balığa çıkamadı. Fırtına nedeniyle Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınan balıkçı tekneleri de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

ÇANAKKALE'DE KÜÇÜKKUYU'DA ÇOK SAYIDA TIR YOLDA BEKLETİLİYOR

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki yoğun kar yağışı dolayısıyla, çok sayıda tır yolda bekletiliyor. Ayvacık ile Küçükkuyu karayolunun Hasanobası mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, akşamdan bu yana Çanakkale ve İzmir güzergahlarına gitmek isteyen tırların geçişlerine izin verilmiyor. Bölge trafik ekipleri tarafından bekletilen tırların sayısı, Küçükkuyu'da yaklaşık 150'yi buldu. Geçiş izni verilmesini bekleyen Bulgaristan uyruklu Anton Tonev ise tırında, beklemeyi zevkli hale dönüştürdü. Aracındaki uydu antenini aynaya bağlayan Tonev, Bulgaristan'daki TV kanallarını izleyerek vakit geçirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim