• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

3 bin Şanlıurfalı Çalık iftarında buluştu

3 bin Şanlıurfalı Çalık iftarında buluştu
Şanlıurfa'da gerçekleştirilen iftara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı.

 

Yeşilay ve Şanlıurfa Valiliği'nin de desteğiyle Eyyüb Peygamber Camii avlusunda kurulan iftar sofrası yaklaşık 3 bin Şanlıurfalı'yı ağırladı. İftara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, iftar vaktinden saatler önce masaları doldurdu. 
 
Vatandaşlarla birlikte oruç açan Bakan Çelik yaptığı konuşmada, "Bir ay boyunca bu sabır mekanında vatandaşlarımızın iftar yapmasına vesile olan değerli kardeşimiz, işadamımız Ahmet Çalık Bey’e siz Şanlıurfalılar adına çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı, rahmet ayı, bereket ayı, kardeşlik ayı. Ama ne acıdır ki yanı başımızda, komşu Suriye'de yaşananlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Mısır'da yaşananlar hepimizi derinden kahrediyor, üzüyor. Cahiliye döneminde bile silahlar konuşmazken, sözüm ona çağdaş dünyada, İslam aleminde kanın akıtılması, hepimizi derinden üzmektedir. " dedi.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, bu tür bir organizasyonun Şanlıurfa'da gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Şanlıurfa, büyüyen ve gelişen bir şehir. Gerek inanç ve kültür turizmi, gerekse ticaret anlamında önemli zenginliklere sahip. Şehrimize hep birlikte sahip çıkarak, hep iyi işler ile anılmasını sağlayarak her zaman ileri taşımayı hedefliyoruz. Burada bir arada olmamızı sağlayan bu organizasyon için Çalık Holding'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise, Ramazan ayında yapılan iftarların ayrı bir güzellik ve coşku kaynağı olduğunu belirterek, "Ramazan'da daha da güçlenen manevi değerlerimizin, ülkemizdeki huzur ortamını beslemek için çok değerli bir fırsat olacağını düşündük. Bu nedenle geçen yıl deprem felaketi yaşayan Van'ın Erciş ilçesinde gerçekleştirdiğimiz iftar yemeklerini bu yıl, bölgedeki birlik ve beraberliğe destek vermek amacıyla Şanlıurfa'ya taşıdık. İçinde bulunduğumuz camiye adını veren Eyyüb Peygamber sabrıyla ün salmış ve bu sayede ödüllendirilmiş bir peygamberdir. Sabır, huzur ve birlik beraberlik, inanıyorum ki ülkemizin önümüzdeki dönemdeki en büyük ihtiyacıdır. İşadamları olarak bizler de, Ramazan vesilesiyle bu ihtiyaca katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
 
Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı bereketin, yardımlaşma ve dayanışmanın, paylaşmanın en üst düzeyde olması gereken bir dönem. Ayrıca Ramazan, insana bağımlı olmamayı ve zorlukları irade ile aşmayı da öğretiyor. Çalık Holding ve Yeşilay işbirliğinde her gün 1000'den fazla kişinin oruç açtığı bu sofraların kurulmasında büyük katkı sağlayan Şanlıurfa Valiliği'ne teşekkür ediyorum. Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sağlanan bu desteğin bir örnek olmasını ve ülkemizde bu tür yaklaşım sergileyen kurum ve şirket sayısının daha da artmasını diliyorum" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim