• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

3. Havalimanı ihalesini kıskançlıkla izledik

3. Havalimanı ihalesini kıskançlıkla izledik
İstanbul'da 800'den fazla Havalimanı yönetisinin katıldığı ACI konferansına katılan Amsterdam Schıphol Havalimanı Genel Müdürü Jos Nijhuis, İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesini kıskançlıkla izlediklerini söyledi.
Tüm dünyadaki hava trafiğinin yüzde 95’ini yönlendiren 800’den fazla üst düzey havalimanı yöneticisi İstanbul’da buluştu.
 
Dün başlayan 5 günlük konferansa İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı projesi damgasını vurdu. Konuyu Zaman’a değerlendiren Amsterdam Schıphol Havalimanı Genel Müdürü Jos Nijhuis, 3 Mayıs’ta gerçekleşen İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesini kıskançlıkla izlediklerini söyledi. Çünkü bu proje bittiğinde Türkiye’nin doğal yolcu transfer merkezi haline geleceğine dikkat çeken Genel Müdür, “Türkiye coğrafik konumunu kullanmaya başlıyor.” dedi. 
 
Birmingham Havalimanı CEO’su Paul Kehoe de Jos’tan farklı düşünmüyor. “Avrupa’yı etkileyeceği aşikar.” diyen üst yönetici konuyu esprili bir şekilde değerlendirdi: “Bizim için iyi yanı şu, önce Schıphol’ü etkiler, şanslıyız.” Buna 800’ün üzerindeki havalimanı yöneticisi ile birlikte gülümseyen Atina Havalimanı Başkanı Yiannis Paraschis ise son 10 yılda Türkiye’nin gelişen ekonomisini dikkatle izlediklerini belirterek, “Benim anladığım şu: Türkiye ısrarla dünyanın ortası olduğunu savunuyor ve açıklanan projeler bu minvalde.” dedi. 
 
Politik ve ekonomik açıdan istikrarla ilerleyen bir ülkede böyle bir gelişimin olacağını belirten Başkan Paraschis, Atatürk Havalimanı’nın yükselişini buna örnek gösterdi. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (Uluslararası Havalimanları Konseyi – ACI World) Genel Direktörü Angela Gittens de Paraschis’i destekliyor. “Çünkü geçen yıl havalimanlarındaki yolcu sayısı ortalama yüzde 4 artarken Atatürk Havalimanı’nda bu oran yüzde 20,6 oldu. İnanılmaz.” dedi. 
 
Üçüncü havalimanı ile ilgili kendisine meraklı ve endişeli soru geldiğini aktaran TAV Grup CEO’su ve ACI Europe Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener, “Avrupa’nın üçüncü havalimanı ile ilgili tek tesellisi ihaleyi alan firmanın her yıl 1 milyar Euro kira ödeyecek olması.” dedi. Şener, 3. havalimanının hükümetin de desteği ile Türkiye’yi doğal bir transfer merkezi haline getireceğini kaydetti.  Şener, ihaleyi kazanamadıkları zaman öncelikle tedirgin olan 15 binin üzerindeki çalışanı teselli ettiklerini, sonra yeni hedefler bulduklarını sözlerine ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim