• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

3. havalimanına otel yapacak!

3. havalimanına otel yapacak!
İsviçreli Mövenpick Hotels%Resorts; Bursa, Gaziantep, Kayseri kentlerine gitmeye hazırlanıyor. Antalya’da golf oteli özelliğinde bir resort projesi de planlayan İsviçreliler, İstanbul’da iki yeni otel için tarihi yarımada ve Boğaz’a bakıyor.

 

Uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels&Resorts, İstanbul ve İzmir’in ardından Türkiye’deki üçüncü otelini Ankara’da açtı. İsviçre kökenli markanın Başkan ve CEO’su Jean Gabriel Peres, Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, “İsviçre’nin hizmet ve otelcilik sektöründe önde geldiği, kendi tarzı olan ve tercih edilen işler yaptığı bir gerçek. Türkiye bizim için çok önemli. Burada portföyümüze hem iş hem de tatil otelleri katmak istiyoruz. Kayseri, Gaziantep ve Bursa’da otel işletmek için planlarımız var. Antalya’da bir resort, hatta golf oteli istiyoruz. Ayrıca, İstanbul’da da iki yeni otel planlıyoruz. Yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi. 
 
BOĞAZ VE YENİ HAVALİMANI ÖNCELİKLİ 
 
Mövenpick Otel İstanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach da Mövenpick Hotels’in Türkiye’de 2011’i 50 milyon TL gelirle kapattığını, 2012’de 60 milyon ve 2013’te 80 milyon TL beklediklerini açıkladı. Reichenbach, şunları söyledi: “Doluluk oranlarımız yüzde 70 ortalamasında. Ankara’daki otel haziranda açıldı. 2013’te etkisi daha iyi gözlenecek. İstanbul’da iki yeni otel için Boğaz’a, tarihi yarımada ve yeni havalimanının yapılacağı güzergâhlara bakıyoruz.”
 
MÖVENPİCK ANKARA’DA VARAN’LA YOLA ÇIKTI 
 
Jean Gabriel Peres, Mövenpick Hotels’in şu an 72 olan otel sayısının 2015’te 100’e çıkacağını, gelirinin de 1 milyar doları geçeceğini belirtti. Varan Turizm’i Ulusoy’a sattıktan sonra otelciliğe yönelen Varsan Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal da 176 odalı Mövenpick Ankara Oteli’nin Söğütözü’ndeki eski Varan arsasında inşa edilen 50 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu, işletme için İsviçreli grupla anlaştıklarını söyledi. Pekuysal, 1 ay içinde Gümüşsuyu’nda bir otel açacaklarını, Yenibosna’daki arazilerini de otel yatırımına çevireceklerini kaydetti. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim