• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

3 partinin liderleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

3 partinin liderleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabulü başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlıyor.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulü, saat 14.06'da başladı.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle buluşmasına ilişkin soruya, "Görüşmenin faydalı geçeceğini ümit ediyorum. Bu görüşmeden sonra atılacak adımların özellikle yaşadığımız günler doğrultusunda olumlu uygulamalara vesile olmasını ve 15 Temmuz'da meydana gelen millet mutabakatının ve siyasi partiler arasında ortaya çıkan darbe karşıtlığının ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığının etap etap diğer adımlarının gelmesini ümit ediyoruz.

Bundan evvel yaptığımız öngörüler ve değerlendirmeler vardı, mutlaka onların değerlendirmesi yapılır. Bundan sonra yapılabilecek, atılacak adımlar, öngörüler olacaktır. Bir an evvel çivisinden çıkan devleti yerli yerine oturtup, devleti devlet gibi yönetmek gibi sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk ortak olmakla birlikte elbette karar vericilerin ve şu an bilfiil devlet yöneticilerine düşen bir durum.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği hiçbir siyasi partiye değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun kurumlarına olmuştur. Yasama, yargı, yürütmeyi güçlendirici, bir daha bu darbe ortamlarının yaşanmayacağı bir ortama doğru gidişatı evriltmek gerekiyor. Millet hazır, bizler de hazır olduğumuza göre helva yapmamız lazım. Un var, yağ var, helva yapmamız lazım" cevabını verdi.

AK PARTİ, CHP VE MHP'YE MEKTUP

Dün, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından CHP, MHP ve AK Parti Genel Sekreterlerine gönderilen mektupta, "FETÖ mensubu teröristler, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, milletimizin ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenmiştir" ifadelerine yer verildi.

TEŞEKKÜR EDİP ÖNERİLERİNİ ALACAK

Birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olması gerektiği belirtilen mektupta, "Milletimiz siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir" denildi.

Mektubun son kısmı şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 25 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım'ı, hem darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumu sebebiyle kendilerine teşekkür etmek, hem de son gelişmeleri değerlendirip, önerilerini almak üzere, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etmektedir."

4-.jpg1-159.jpg2-171.jpg3-121.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim