• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

40 yeni treni İzmir halkı seçiyor

40 yeni treni İzmir halkı seçiyor
İstanbul’dan sonra İzmir de kendi seçimini yapıyor. İzmirliler kullanacakları trenin tasarımını İZBAN’ın internet sitesi üzerinden katıldıkları anket ile belirleyecek.

İzmir’de 30 Ağustos 2010 tarihinden bu yana raylı toplu taşıma hizmeti veren İZBAN’ın, Hyundai Rotem tarafından yapılacak 40 yeni tren setinin tasarımına İzmir halkı, oylarıyla karar verecek.

 
“Yalıçapkını”, “Körfez Yunusu” ve “Derin Mavi” isimleri verilen tasarımlar, www.izban.com.tr üzerinden düzenlenen anketle, İzmir halkının beğenisine sunuldu. İzmir halkı 1 hafta boyunca açık kalacak ankete katılarak yeni İZBAN trenlerinin hem dış, hem de iç tasarımlarını gönüllerince seçecek.
 
İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, tasarımcıların İzmir’de uzun ve özverili bir çalışma dönemi geçirdiğini söyleyerek, “İzmir’i simgeleyen binalar, motifler, renkler, yiyecekler, bitki örtüsü ve hayvanlar üzerinde çalıştılar. Saat Kulesi’nden kilim motiflerine kadar, İzmir’le bağdaşan her şeyden ilham alındı. Bunların arasında Yalıçapkını kuşu, İzmir Körfezi, yunus ve mavi renk ön plana çıktı. Sonuçta da İzmir’le gerçekten özdeşleştiğine inandığımız Yalıçapkını, Körfez Yunusu ve Derin Mavi isimli tasarımlar yapıldı. Üç tasarım da İZBAN ekibi tarafından beğenildi. Ancak son kararı İzmir halkının vermesini istedik” dediler.
 
Eriş ve Alev, tren iç tasarımlarında da dikkat çekici detayların yer aldığını vurgulayarak seçilen motiflerin ise “Ev hissi” uyandırdığını sözlerine ekledi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim