• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

A.T.U'den gurbetçilere Türk Haftası indirimi

A.T.U'den gurbetçilere Türk Haftası indirimi
Alman otomotiv yan sanayi ve bakım firması A.T.U, izne arabasıyla gitmek isteyenlere dönük olarak indirimli hizmetlerin verildiği “Türk haftası” (Türkische Wochen) kampanyası başlattı.

Alman otomotiv yan sanayi ve bakım firması A.T.U, izne arabasıyla gitmek isteyenlere dönük olarak indirimli hizmetlerin verildiği “Türk haftası” (Türkische Wochen) kampanyası başlattı.

Alman otomotiv yan sanayi ve bakım firması A.T.U, izne arabasıyla gitmek isteyenlere dönük olarak indirimli hizmetlerin verildiği “Türk haftası” (Türkische Wochen) kampanyası başlattı. 4 ile 16 Temmuz tarihleri arasında Köln’deki üç şubede uygulanacak olan kampanyada indirimli şekilde araba bakımı ve donamı, yol boyunca ve Türkiye’de oluşacak arızalara karşı garanti paketi hazırlandı.

“A.T.U Türk haftası”, otomotiv firmasının Köln, Vogelsänger Str. Caddesi 326 numaradaki şubesinde düzenlenen bir basın toplantısıyla başladı. A.T.U Satış ve Pazarlama müdürü Dr. Dietmar Geppert, çok sayıda Türk’ün uzun bir araba yolculuğuyla Türkiye’ye izne gittiğini ve orada kaldığını hatırlatarak Türkiye’ye gidecek olanlar için özel bir kampanya paketi hazırladıklarını bildirdi.

A.T.U teklif yöneticisi Hüseyin Dereli ise kampanyada 10 teklifin bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Köln’de Vogelsanger Str, Frankfurter Str, ve Clevische Ring’deki üç şubemizde periyodik bakım vadesi gelmiş tüm binek araçlar için 49 Euro’ya bu hizmeti veriyoruz. Üstelik bu hizmete Türkiye’ye giderken yol boyunca ve Türkiye’deyken, toplam üç ay boyunca arıza garantisi veriyoruz (Mobilitätsgarantie). Yani yolda arıza yaparsa bizim garantimiz dahilinde oluyor. Yolun uzunluğu dolayısıyla araç lastikleri, çocuk koltukları, araba buzdolapları, tavan bagajı önemli. Bu nedenle 16 Temmuz’a kadar tüm lastik, yedek parçalar, çocuk koltuğu ve alüminyum cantlarda, araba buzdolapları ve tavan bagajlarında yüzde 20 indirim yapıyoruz. Uzun yolculukta motor yağı da çok önemli. Bunun için filtresi de dahil olmak üzere yağ değişim (4.5 litre) komple fiyatı 29 Euro’ya indirdik. Bu tüm sene geçerli. Dizel araç kullananlara Castrol-Longlifeöl yağı 79 Euro’ya teklif ediyoruz. Uzun yolda yanınızda motor yağı bulundurmanızı tavsiye ediyor, tüm motor yağlarında yüzde 50 indirim sunuyoruz. 49 Euro’ya klima sistemi sunuyoruz. Uzun yolculukta navigasyon da çok önemli. Yol boyunca bulunan ülkeleri ve Türkiye’yi kapsayan Tomtom navigasyonunu 149 Euro’ya sunuyoruz. Ayrıca yorgunluğa karşı da kendi enerji içeceğimizi öneriyoruz.”

MESLEK VE İŞ İMKÂNI VERMEDEN ENTEGRASYON OLMAZ

Türk haftasının açılışına katılan Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa “A.T.U’nun Türklere ve Türkiye’ye olan özel ilgisini firma yöneticisi Dr. Kern bana anlatmıştı. Artık Türkiye otomotivde dünyanın önde gelen üreticilerinden biri haline geldi. Sadece araba değil, tüm yedek parçalar üretiyor. İhracatın 20 milyar dolarını otomotiv sektöründen yapıyor.” dedi. A.T.U’nun da Türkiye’den milyarlarca Euro’luk mal aldığını belirten Basa, “A.T.U buradaki cantların çoğunu Türkiye’den temin ediyormuş” diye ekledi.

A.T.U’nun çok sayıda Türk çalışanı da istihdam ettiğini bildiren Basa, “Burada bulunmamın en büyük nedeni A.T.U’nun Türk gençlere meslek eğitim ve iş olanağı sağlamada öncü rol oynamasıdır. Bakın yönetimde de Türk kökenliler var. Entegrasyon tek taraflı, tek şeritli bir yol değildir. İş ve yükselme olanağı sağlamazsanız entegrasyon sürecinden çok fazla şey bekleyemezsiniz” dedi.

TÜRK-ALMAN TAKIM ÇALIŞMASI BAŞARI GETİRİYOR

A.T.U Satış ve Pazarlama müdürü Dr. Dietmar Geppert ise “A.T.U’da Türk-Alman takım çalışması” başlığı altında bir sunum yaptı. Geppert, “Türkler iki açıdan bizim için çok önemli. Hem 2,7 milyonluk nüfusuyla önemli bir müşteri kesimiler, hem de aramızda çok sayıda Türk kökenli çalışmaktadır. Bakın burada yönetimde Sayın Hüseyin Dereli var. Ayrıca bu şubeyi biri Alman, diğeri Türk olan (Oktay Çetinbaş) iki arkadaşımız yönetmekte ve bu Türk-Alman takım çalışmasından büyük başarı doğmaktadır. Bu şube, Almanya’daki 600 şubemiz arasında en başarılı ilk 10 şubeden biri olmayı bu sayede başarmıştır. Hüseyin’le ben bir birimizi Türk veya Alman olarak değil, Hüseyin ve Dietmar olarak görüyoruz. Takım çalışmasında başarı için kişiyi olduğu gibi kabul etmek çok önemlidir. Köken önemli değil. Bu şubede vardiya müdürü ve otomobil satış sorumlusu olarak çalışan Türk kökenli Murat Yanar geçen yıl tüm A.T.U’da en iyi araba satan kişi seçildi” dedi.

Toplantının moderatörlüğünü yapan Markus Meissner ise, şu anda A.T.U bünyesinde 600 gencin meslek eğitim gördüğünü, yılda 200 yeni genci eğitime aldıklarını, bunların yüzde 7’sinin Türk kökenli olduğunu bildirdi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim