• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

A400M askeri nakliye uçağı Türkiye'de

A400M askeri nakliye uçağı Türkiye'de
Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesiyle birlikte ürettiği A400M askeri nakliye uçağı 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugün saat 16:50’de indi.

A400M ilk defa Türkiye’de

Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesiyle birlikte ürettiği A400M askeri nakliye uçağı 4-5 Haziran 2011’de Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. Yılı onuruna düzenlenen Türk Hava Gösterisi 2011’e katılmak üzere İzmir Çiğli’de bulunan ve gösterilerin düzenleneceği 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugün saat 16:50’de indi.

Klaus Dietrich Flade kaptanlığında ilk defa Türkiye’ye inen 4 numaralı uçak (MSN4) Türk Hava Gösterisi’nin en büyük yıldızlarından bir tanesi olacak. 4 Haziran’da statik alanda yer alacak uçak aynı gün akşam saatlerinde fuar alanından ayrılacak.

Türkiye’nin A400M için toplam 10 siparişi bulunuyor ve Türk Hava Kuvvetleri ise Fransa’nın ardından uçağın ikincisi kullanıcısı olacak.

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.), katılımcı ülkelerin (Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya) havacılık endüstrileri ile birlikte uçağın tasarım ve üretiminde sorumluluk üstlenmiş bulunuyor.

A400M Uçağı’nın Ön Orta Gövde, Arka Gövde Üst Bölümü, Paraşütçü Kapıları, Acil Çıkış Kapısı, Arka Üst Kaçış Kapağı ve Kuyruk Konisi gibi ana yapısal komponentlerin yanı sıra en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden olan Kanatçık (Aileron) ve Sürat Frenleri’nin (Spoiler) tasarım ve üretimi TUSAŞ mühendis ve teknisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Yapısal komponentlere ilaveten, A400M Uçağı’nın tüm iç ve dış aydınlatma sistemleri ile temiz/atık su sistemlerinin birinci derece tasarım ve tedarik sorumluluğu da TUSAŞ tarafından üstlenilmiş bulunuyor. Ayrıca, A400M uçağının tüm gövde kablo donanımı TUSAŞ mühendis ve teknisyenleri tarafından imal ediliyor.

21. yüzyılda dünya hava kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan A400M ileri teknolojisi sayesinde kısa, yumuşak ya da hazırlanmamış pistlere kolaylıkla inebiliyor, çok daha uzağa çok daha hızlı uçabiliyor. A400M taktik ve stratejik/lojistik görevleri yerine getirebiliyor. Özellikle çok büyük yükleri taşıyabilmek için tasarlanmış olan kargo bölümü sayesinde ihtiyaç duyulan noktalara gerek askeri gerekse de sivil birçok malzemeyi direkt taşıyabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim