• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

AB yolcular için yeni bir girişim başlattı

AB yolcular için yeni bir girişim başlattı
AB Komisyonu, terörle mücadele kapsamında Avrupa'daki güvenlik birimlerinin, Avrupa dışı uçuş gerçekleştiren tüm yolcuların uçuş bilgilerine otomatik olarak ulaşabilmesi için girişim başlattı.

AB'den yolcular için yeni bir girişim

AB Komisyonu, terörle mücadele kapsamında Avrupa'daki güvenlik birimlerinin, Avrupa dışı uçuş gerçekleştiren tüm yolcuların uçuş bilgilerine otomatik olarak ulaşabilmesi için girişim başlattı.

Terör ve ağır suçluların bu yöntemle yakalanabilmesi için yasa hazırlayan AB İçişleri Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström, "Bu, AB'nin güvenlik politikasının önemli bi parçası olcaktır" dedi. Yasa taslağına göre, tüm havayolu şirketleri, iniş ve kalkışlarda yolcuların bilgilerini bulundukları ülkedeki ilgili makamlara iletmekle yükümlü olacak. Havayollarının rezervasyon yaptıran yolculardan aldığı isim, adres, kredi kartı numarası gibi 19 başlık altındaki bilgilerin güvenlik birimlerine geçmesi öngörülüyor. AB'nin hayata geçirmeye çalıştığı uygulamayı ABD, Kanada ve Avusturalya yıllardır uyguluyor. Bu ülkeler, kenilerine gelecek yolcuların listesini havayolu şirketlerinden talep ediyor.

ONAY VERİLİRSE YÜRÜRLÜĞE GİDECEK

Komisyonun bu hafta içinde resmi olarak önerisini sunacağı belirtilirken, AB Parlamentosu ve üye ülkelerin onay vermesi halinde yasanın yürürlüğe gireceği açıklandı. Ancak AP içinde öneriye karşı çıkanların bulunduğu kaydedilirken, yasanını onaylanmasının 2-3 yılı bulabileceği ifade edildi. Komisyon üyesi Malmström, "hedef, teröristlerin uçağa binmesini engellemek" derken, bu yolla uyuşturucu ve kaçakçıların da yakalanabileceğini söyledi. CDU'lu AP üyesi Axel Voss ise, AB'nin güvenlik için kendi sistem standardını yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı. Önerinin, bilgilerin Korunması yasasına muhaletef etmemesi için yolcularla ilgili bilgilerin 30 gün sonra sileneceği kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim