• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

ABD Destroyeri, Filipin bandıralı ticaret gemisiyle çatıştı

ABD Destroyeri, Filipin bandıralı ticaret gemisiyle çatıştı
ABD Deniz kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, ABD deniz kuvvetlerine ait destroyerin Japonya'nın Tokyo Körfezi'nin güneyinde Filipin bandıralı bir ticaret gemisiyle çatıştığı, 3 kişinin yaralandığı 7 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

ABD Deniz kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, ABD Deniz Kuvvetlerine ait destroyerin Japonya'nın Tokyo Körfezi'nin güneyinde Filipin bandıralı bir ticaret gemisiyle çatıştığı, 3 kişinin yaralandığı 7 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Japon Kıyı koruması tarafından yapılan açıklamada, ABD destroyerinin su almasına rağmen batma tehlikesinin bulunmadığı, ticaret gemisinin ise kendi gücüyle seyredebildiği belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetleri yayımladığı açıklamada, bir Aegis güdümlü füze destroyeri USS Fitzgerald'in, yerel saatle 02.30'da Yokosuka'nın güney batısına 56 deniz mili mesafede çatıştığını bildirdi.

Çatışmada yaralanan gemi komuta subayı Bryce Benson'un Yokosuka üssündeki Deniz hastanesine helikopterle nakledildiği belirtildi. Diğer iki yaralının tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Fitzgerald, Japon Kıyı Koruma Muhafızı ve Deniz Yolları Self Savunma gücünün kaybolan 7 kişiyi aradıkları kaydedildi.

Yedinci Filo sözcüsü, çatışmanın nasıl olduğunun henüz netleşmediği, soruşturmanın tamamlanmasından sonra hukuki yollara baş vurulacağını söyledi.

Deniz Kuvvetleri, USS Fitzgerald'in geminin üst ve alt sancak tarafından hasar gördüğünü açıkladı. Gemide meydana gelen hasar ve mürettebatın yaralanması ile ilgili tespit çalışmasının devam ettiği, gemi itme gücünü kısmen kaybetse de geminin kendi imkanlarıyla seyredebildiğini belirtildi.

Yokosuka'daki sekiz gemilik ABD filosunun bir gemisi olan USS Fitzgerald'in geçen Şubat ayında 21 milyon dolarlık güncellenme tamir ve bakımının yapıldığı ifade edildi.

ABD 7. Filosunun bir sözcüsü geminin gendi imkanlarıyla Yokosuka'ya saatte 3 knotla seyrettiğini söyledi.

Filipin ticaret gemisinin çatıştığı ABD gemisinden üç kat büyük olduğu ve 1080 konteyner taşıdığı belirtilerek, 20 kişilik mürettebattan kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Çatışmada hasar gören gemide bir yakıt sızıntısı olmadığı kaydedildi.

abd_1-001.jpgabd_2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim