• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

ABD'deki tren kazasıyla ilgili yeni rapor açıklandı

ABD'deki tren kazasıyla ilgili yeni rapor açıklandı
ABD’nin New Jersey eyaletinde 29 Eylül’de meydana gelen ve bir kişinin ölümü, 108 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasıyla ilgili yeni bir inceleme raporu açıklandı.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) tarafından yayınlanan raporda, incelemelerin ardından, söz konusu trenin frenlerinin kaza esnasında “çalışır durumda” olduğu belirtildi.

Raporda, trenin sinyalizasyon ve itiş gücünü kontrol eden elektrik sistemlerinin de çalışır durumda olduğu bildirilirken, henüz kazanın nedeninin net şekilde açığa çıkmadığı vurgulandı.

NTSB’nin geçen hafta açıklanan raporunda da trenin istasyona girmeden 38 saniye önce saatte 12,8 kilometre hızda hareket ederken aniden 33,8 kilometre hıza çıktığı kaydedilmişti.

Söz konusu raporda, trenin makinistliğini yapan Thomas Gallagher’ın (48), trenin Hoboken İstasyonu’nda yolcuların beklediği platforma çarpmasından 1 saniye önce acil fren yapmaya çalıştığı ifade edilmişti.

Gallagher’ın, yetkililere kaza anını hatırlamadığını ve kazadan sonra kendini trende yerde yatar halde bulduğunu söylediği bilgisinin paylaşıldığı raporda, trenin vagonlarının normalden dolu olduğuna dikkat çekilmişti.

ABD’nin New York eyaletinin Long Island bölgesinde geçen cumartesi bir hizmet vagonunun, aynı yönde yan raylardan giden bir yolcu trenine çarpmasıyla başka bir kaza meydana gelmişti. Çarpmanın ardından yaklaşık 600 yolcunun bulunduğu 12 vagonlu tren raydan çıkarak 33 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Uzmanlar, incelemelerin tamamlanmasının ardından her iki tren kazasının nedenlerinin öğrenileceğini belirterek kazaların makinist hatalarından kaynaklanmış olabileceğine dikkati çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim