• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

ABD'den Ortadoğu ve Afrika uçuşlarına elektronik cihaz yasağı

ABD'den Ortadoğu ve Afrika uçuşlarına elektronik cihaz yasağı
Amerikan hükümetinin Ortadoğu ve Afrika'da 10'u aşkın ülkenin havayolu şirketlerine ABD uçuşlarında yolcu kabininde elektronik cihaz taşınmasının yasaklanması talimatı verdiği öne sürüldü.

ABD'nin Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasaklayacağı iddia edildi.

Amerikan medyasında yer alan ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ABD'ye seyahat eden yolcuların DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayarlarını kabine almalarının yasaklanacağı ve bagaja verilmesi koşulunun getirileceği öne sürüldü.

Direktifin bir güvenlik tehdidi sonucu verildiği belirtilerek uygulamanın salı günü başlamasının beklendiği iddiasında bulunuldu.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Dışişleri Bakanlığının ise Amerikan medyasına elçiliklerin ilgili havayolları şirketlerini bilgilendirmeye başladığını açıkladığı duyuruldu.

Söz konusu yasaktan hangi ülke ve havayolu şirketlerinin etkileneceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün havayollarından açıklama

Ürdün Kraliyet Havayolları (Royal Jordanian Airlines), Twitter hesabından, Kuzey Amerika uçuşlarında çoğu elektronik cihazın kabinlere alınmasını yasaklayacaklarını açıkladı.

Şirket, daha sonra sildiği tweetinde şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin ilgili bakanlıklarından verilen talimatlar gereğince ABD'ye giden veya ABD'den gelen tüm uçuşlarımızda elektronik ve elektrikli cihazların yolcu kabinine alınmasının kati bir surette yasaklandığını değerli yolcularımıza bildiriyoruz. Cep telefonları ve tıbbi cihazlarına uçuş sırasında gereksinim duyulduğundan bu cihazlar yasak dahilinde değiller."

Açıklamada uygulamanın salı günü başlayacağını duyuran şirket, yasağın Montreal, New York, Chicago ve Detroit uçuşlarında uygulanacağını kaydetti.

Suudi havayolu şirketi de iddiayı doğruladı

Suudi Arabistan'ın El Riyad gazetesi ise Suudi hükümetinin sivil havacılık otoritelerini yasak konusunda bilgilendiğini yazdı.

Suadia Hava Yolları da Twitter hesabı üzerinden bu iddiayı doğruladı.

Havayolu şirketi, 22 Mart'tan itibaren uygulanmaya başlanmak üzere kabinlere cep telefonundan büyük tüm elektronik cihazların alınmasının yasak olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim