• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Aerosvit pilotlarından zam talepli eylem

Aerosvit pilotlarından zam talepli eylem
Ukrayna şirketi Aerosvit havayollarına ait İstanbul-Donetsk seferini yapan uçağın pilotu, maaş zammını protesto ederek beraberindeki 67 yolcu ile uçmadı.

Rus Ria Novosti ajansının Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksander Dikusarov'a dayandırarak verdiği habere göre, Ukrayna şirketi Aerosvit pilotları sabahın erken saatlerinden itibaren zam talebi ile protesto yaparak uçmaları gereken saatlerde uçmayarak greve başladılar. Dünyanın birçok havaalanında şirket pilotlarının eylem yaptığı, bu kapsamda İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da çoğu Ukraynalı ve Türk yolcuların bulunduğu 67 yolcuyu Ukrayna'ya götürecek olan uçağın pilotunun da eylem yaptı.

Dün öğlen 15:20'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak olan VV-331 sefer sayılı İstanbul - Donetsk seferi için önce 2 saat rötar yaptığı yolculara açıklandı. 2 saatlik rötarın ardından 6 saat 50 dakika daha rötar olacağı ekranlara yansıdı ve akşam saat 20:45'de seferin iptal edileceği açıklandı.

Yolcular ile ilgilenmek üzere Ukrayna konsolosluğundan yetkililer Atatürk Havalimanı'na gelirken, Moskova'nın en büyük uluslararası havaalanlarından Sheremetyovo Havaalanı'nda da aynı şirkete ait bir uçak pilotunun da uçakta bulunan 90 yolcusuyla eylem gerçekleştirdiği bildirildi.

Aerosvit havayoluna ait başka ülkelerdeki uçuşlarında da protesto eyleminin gerçekleştirildiğini belirten haber ajansı, pilotlarla pazarlığın devam ettiği bildirirken uçuşların ne zaman gerçekleştirileceği konusunda herhangi bir bilgi olmadığını yazdı.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim