• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Afrika malı Way-C Tablet, Apple'a rakip

Afrika malı Way-C Tablet, Apple'a rakip
Afrikalı VMK'nın, tasarım ve mühendisliğini kendi yaptığı yeni tableti Way-C, firmanın beklentisinin ötesinde talep gördü. VMK şimdi de Elikia adlı ilk yerel akıllı telefonu duyurdu.

 

Afrika, yaşam olarak uzun yıllar boyunca pek çok batılı ülkenin, negatif etkisine maruz kalmış bir bölge. Bu yüzden bölge halkı, bazı konularda daha hassas davranabiliyorlar.
 
Afrikalı kullanıcılardan, bölgenin ileri gelenlerinden hatta ve hatta siyasi liderden bile yoğun istek alan Afrika tasarımı tablet ve akıllı telefon projesi, Verone Mankou öncülüğünde başarıyla gidiyor.
 
Kongo'lu girişimci Verone Mankou'nun kurduğu VMK firmasının, kendi tasarımını ve mühendisliğinden ortaya çıkan Way-C tablet, yerel marketlerde başarılı bir satış grafiği çiziyor. 
 
Teknik özellik ve tasarım olarak çok fazla bir iddiası olmasa da, bölgenin uygun fiyatlı ve yerli ürünü olması avantajını arkasına alan Way-C, marketlerin hitleri arasında yerini aldı. 
 
Android 2.3.3 Gingerbread işletim sistemi, 1.2 GHz tek çekirdekli işlemci, 512 MB RAM, 7 inç büyüklüğünde 480 x 800 piksel çözünürlüğünde ekran, 4 GB dahili hafıza ve microSD ile yükseltilebilir hafıza, 4200 mAh batarya gibi özelliklerle donatılan Way-C, 320 gram ağırlığında ve 125mm kalınlığa sahip.
 
VMK ayrıca Elikia adında bir akıllı telefon daha hazırladı. Tabletin sözleşmeli fiyatı Afrika'da 300 Dolar'a yakın bir fiyatta geliyorken, telefon ise 140 Dolar seviyesinden alınabiliyor. Pazarın ilk yerli mobil cihazı olan Elikia'nın da iyi bir satış grafiği çizmesi bekleniyor.
 
VMK, şimdilik üretimini Asya'da yaptırıyor fakat ürünleri kendi tasarladığını iddia ediyor. Bakalım ileride üretimi Afrika'ya taşıyacak mı.
 
Afrika'nın Apple'ı Olacak:
 
Verone Mankou, VMK'nın hedefini yüksek tutuyor. Afrika'nın Apple'ı olmak isteyen firma, satışların yüksekliğiyle beraber bu hedefine emin adımlarla yürüyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim