• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

AHL Kargo Müdürlüğü 7/24 saat çalışacak

AHL Kargo Müdürlüğü 7/24 saat çalışacak
Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrük Müdürlüğü, yeni çalışma sistemine geçti. Buna göre gümrükte 7 gün 24 saat esasına göre çalışılacak.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Gümrük işlemlerinin 7 gün 24 saat gerçekleştirilecek olması Türkiye’nin dış ticaretine ivme kazandıracaktır" dedi.
 
İTO'dan yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrük Müdürlüğü’nün başlattığı 7/24 esaslı yeni çalışma sisteminin değerlendiren İTO Başkanı Çağlar, AHL Kargo Gümrük Müdürlüğü’nün 10 Haziran'dan itibaren 7 gün ve 24 saat esasına göre çalışmaya başladığını anımsatarak "Yeni çalışma saatleri dış ticaret camiamızda uzun yıllardır yaşanan, zamanında ve uluslararası standartlara uygun teslimatı zorlaştıran önemli bir engelin aşılması açısından sevinç yaratmıştır” dedi.
 
Gümrük işlemlerinin bu zamana kadar normal resmi mesai saatleri olan 09.00 ve 17.00 arasında gerçekleştirildiğini kaydeden Çağlar, şunları kaydetti:
 
"Gümrükleme işleminin 24 saat çalışma esasıyla yapılacak olması, özellikle stoksuz çalışılan, çabuk bozulan ürünlerin ithalat ve ihracatı sırasında önemli bir rahatlık sağlayacak. Çünkü gümrükte beklediği için tüketilemez hale gelen ürünler yüzünden dış ticaret yapan firmalarımız büyük bir zarara uğruyordu. Yani bir bakıma milli servetimiz eriyordu. Artık bu düzenleme sayesinde insan ve hayvan sağlığı ile ilgili her türlü aşı, canlı hayvan ve bunların üretilmesi için getirilen yumurtalar, uçak ve gemilerin tamiri için acil ihtiyaç duyulan yedek parça ve aletler, kan ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün dış ticaretini yapan sektörler nefes alacak. Gümrük işlemlerinin 7 gün 24 saat gerçekleştirilecek olması Türkiye’nin dış ticaretine de ivme kazandıracaktır."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim