• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

AHL'nin apronunda 7 milyon TL kayboldu

AHL'nin apronunda 7 milyon TL kayboldu
Atatürk Havalimanı’nda yıllar önce kaybolan altınlardan sonra 30 Nisan’da da apronda 7 milyon TL adeta buhar oldu.

 

Atatürk Havalimanı apronunda yıllar önce ortadan yok olan ve halen sırrı çözülemeyen 25 kilogram altından sonra bu kez de 7 milyon TL buhar oldu.
 
Olay 30 Nisan günü Atatürk Havalimanı’ndaki A kapısı olarak bilinen yerde yaşandı. Kime ait olduğu öğrenilemeyen 7 milyon TL, THY’ye ait uçaktan indirilerek bir araçla Atatürk Havalimanı’ndaki aprona giriş noktası olan A kapısına getirildi. Burada aprondan çıkış için işlemler sürerken para yüklü araçtaki paraları almak için kara tarafından bir araç A kapısına geldi. Araçtan indirilen 7 milyon TL diğer araca yüklendi ancak sonrasında sözkonusu para ortadan yok oldu.
 
Bir anda 7 milyon TL’nin buhar olmasından sonra harekete geçen Atatürk Havalimanı polisi, paranın akıbetini öğrenebilmek için çalışma başlattı. Ancak, bütün araştırmalara rağmen paranın izine rastlanmadı.
 
30 KÜLÇE ALTIN YOK OLMUŞTU
 
2007 yılında TK 1908 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağıyla  Zürih'ten İstanbul'a getirilen altınlardan 25 kiloluk bir külçe Atatürk Havalimanı'nda kaybolmuştu.  İş Bankası'na ait olduğu belirtilen 25 kilogramlık altın, o dönem uzun araştırmalara rağmen halen bulunamadı. 
 
A KAPISI ZAYIF NOKTA
 
Atatürk Havalimanı’nda dışarıdan kargoya gidecek malların ve apronda çalışan personelin kullandığı A kapısı, bir süre önce de kaçak bir yolcunun aprona girerek uçağa binmesi ile gündeme gelmişti. Çelebi personeline ait kıyafetleri giyerek aprona giren ve sonrasında Atlasjet uçağının kargosunda İran’a kadar giden bir kişi, A kapısının güvenliğinin bir kez daha sorgulanmasına neden olmuştu.
 
Kaynak: AirportHaber.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim