• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ahmet Arslan: Kış ve karla mücadeleye hazırız

Ahmet Arslan: Kış ve karla mücadeleye hazırız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesine 804 yeni araç ilave ettiklerini belirterek, "Bu sene kışla ve karla mücadeleye hazır hale geldik." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KGM'nin karla mücadele ve yol bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan yeni araç parkında incelemelerde bulundu.

Bakan Arslan, KGM bünyesinde 10 bin 600 araç bulunduğunu belirterek, "Bugün KGM makina parkına 804 yeni araç ilave ediyoruz. Bunlar 28 farklı çeşitte araçlar. Bu 804 aracın yaklaşık bedeli ise 150 milyon lira. Yeni araçlarımızla birlikte biz bu sene kışla ve karla mücadeleye hazır hale geldik." ifadelerini kullandı.

Arslan, söz konusu araçlar arasında hem önde hem de yanda bıçağı bulunan karla mücadele aracının da yer aldığını vurgulayarak, "Geçmişte yollar bir gidiş bir geliş şeklinde olunca bir bıçakla mücadele yapılabiliyordu ama şimdi bölünmüş yollarımız var, bu çerçevede özellikle karla mücadele araçlarımızın bir seferde daha fazla temizleme yapabilmesi lazım. Bu yüzden bu yeni araçlar daha fazla yeri temizleyebiliyor. Aldığımız araçlar arasında, 55 yükleyici, 37 greyder, 25 ekskavatör de bulunuyor." diye konuştu.

KGM'nin istihdam ettiği yeni mühendisleri atölyesinde asgari 5 ay eğitimden geçirdiğinden bahseden Arslan, bu sayede mühendislerin zor koşullar altında bile tek başına kendi makinesiyle mücadele edebilecek hale geldiklerini söyledi. Arslan, "Değişik tipte alınan araçlarla ilgili her bölgeden operatörler geliyor. Burada bakım, onarım dahil olmak üzere eğitimini alıyor." dedi.

Karla mücadele aracını kullandı

Arslan, karla mücadele kapsamında alınan yeni araçları bölgelere sevk etmeye başladıklarına değinerek, "Meteoroloji kar, kış geliyor diye haber veriyor. Bizim de bakanlık ve KGM olarak buna hazırlıklı olduğumuzu kamuoyu bilsin. Mücadelemizi çok daha güçlü yapabilmek adına özellikle kullanılabilir araç parkımızın yaklaşık yüzde 20'sini 1 yılda yeniledik." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim