• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Ahmet Arslan, Trabzon Havalimanı'ndaki uçak kazası hakkında açıklama yaptı

Ahmet Arslan, Trabzon Havalimanı'ndaki uçak kazası hakkında açıklama yaptı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Trabzon’da meydana gelen uçak kazasının havalimanı ile ilgili olmadığını belirterek, “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası söz konusu' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Trabzon’da meydana gelen uçak kazasının havalimanı ile ilgili olmadığını belirterek, “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası söz konusu. Ancak şu anda ilk görüntü teknik bir arıza olduğu yönünde” dedi.

Arslan, Trabzon’da Pegasus Havayolları’na ait uçağın pistten çıkması konusunda Milliyet’e açıklamalarda bulundu.

‘Genişliği 45 metre’

Havalimanı ile ilgili sıkıntı olduğuna dair iddialara ilişkin Arslan, “Kesinlikle havalimanı ile ilgili bir sıkıntı değil. Bir uzmanlık taslayan biri çıkmış diyor ki ‘havalimanı dar’. Teknik açıklama yapılacak pist boyutlarına dayandırılması bu işi bilmeden ahkam kesmektir. Türkiye’nin en geniş havalimanları 45 metre boyunda. Bu havalimanı genişliği de 45 metre” dedi. Kaza kırım ekibinin şu anda çalıştığını, kısa süre içinde raporunu hazırlayacağını kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Uçaktan kaynaklanan teknik bir arıza ya da pilotaj hatası var. Ancak şu anda ilk görüntü teknik bir arıza olduğu yönünde. Çünkü pistten sonra çıkmış olsa pistten çıktı dersiniz. Sola denize doğru dönüyor ve kayıyor. Daha önceki pist çalışmalarından kaynaklı dökülen toprak vardı. Uçak yumuşak zemine saplandı. Hiç istemediğimiz beklemediğimiz bir sonuç. En önemlisi kimsenin yara almadan kurtulması.”

24 saat uçuşa kapatılacak

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkarak denize 25 metre kala toprağa saplanıp yamaçta duran PC8622 uçuş numaralı TC-CPF tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı için kurtarma planı hazırlandı. Plana göre, Trabzon Havalimanı, yarın günü sabah saat 04.00 itibariyle 24 saat süreyle hava trafiğine kapatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim