• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Ahmet Arslan: Zigana Tüneli ile Trabzon'u İç Anadolu'ya bağlamış olacağız

Ahmet Arslan: Zigana Tüneli ile Trabzon'u İç Anadolu'ya bağlamış olacağız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Zigana Tüneli ile birlikte Trabzon’u, Gümüşhane’yi İç Anadolu’ya bağlamış olacağız. Proje başladı inşallah yakında Sayın Başbakan'ımızla temelini de atacağız." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Zigana Tüneli ile birlikte Trabzon’u, Gümüşhane’yi İç Anadolu’ya bağlamış olacağız. Proje başladı inşallah yakında Sayın Başbakan'ımızla temelini de atacağız." dedi.

Arslan, yapımı büyük oranda tamamlanan Arsin Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon'da birçok büyük yatırımın olduğunu belirterek, "Zira Trabzon özellikle Karadeniz’de gelişen, büyüyen lojistik merkez olan bir ilimiz, deniz ile karayı birbirine bağlayan. Burası üzerinden de yük hareketinin İç Anadolu’ya ve güneye doğru olduğu bir yer. Bu yollar bağlamında bu anlamda önemli zira inşallah Zigana Tüneli ile birlikte Trabzon’u, Gümüşhane’yi İç Anadolu’ya bağlamış olacağız. Proje başladı inşallah yakında Sayın Başbakan'ımızla temelini de atacağız." diye konuştu.

Trabzon'un, Karadeniz’in kenarında bir balıkçı kenti olduğunu ifade eden Arslan, "O anlamda da bir çok balıkçı barınağı yapıyoruz. Benim Genel Müdürlüğüm döneminden itibaren konuşmaya başlamıştık, 'Arsin’de bir balıkçı barınağı ihtiyacı var.' diye, diğer yerlerde de olduğu gibi. Yaklaşık 3 yıl önce başladığımız Arsin Balıkçı Barınağı'nın bedeli 12 milyon lira. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Arslan, yüklenici firmanın balıkçı barınağının yapımını bitirdiğini de işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüklenicimiz artık balıkçı barınağını bitirdi, teslim aşamasına getirdiler. Teslimden sonra biz de elbetteki balıkçılarımızın kullanması adına teslim edeceğiz. 485 metrelik ana mendireği, 200 metrelik tali mendireği var. Ana mendirek üzerindeki rıhtımda eksi 5 dediğimiz su çekimi, tali mendirekte ise eksi 4 su çekimimiz var. 120 teknenin barınabileceği, aynı zamanda karaya da çekilebileceği çekek yeri var. Projeler yöreye ayrı bir katma değer oluşturuyor. Balıkçılığın daha modern yapılması anlamında bu projeleri yapıyoruz, bitiriyoruz ve hizmete sunuyoruz. "

"Bölgede havalimanlarının olması ayrıca yeni bir sinerji oluşturacak"

Bir gazetecinin, "Bölgedeki havalimanları ve yeni yapılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın Karadeniz'de turizmin gelişmesine katkısı olacak mı?" sorusu üzerine Bakan Arslan, şu yanıtı verdi:

"Karadeniz önemli. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu hatta devamında Samsun birbirinin ayrılmaz parçaları. Sadece bir havalimanının oluşturduğu potansiyel çok farklı. Bütün bölgede havalimanları yaparak Karadeniz’in güzelliklerini insanımıza ve turistlere gösterebilme imkanı sağladığınızda, havalimanları birbirini destekler hale geliyor. Özellikle Ordu Giresun Havalimanı yapılırken şöyle bir ifade vardı. 'Efendim, Trabzon Havalimanı’nın kapasitesi düşecek, Trabzon Havalimanı daha az yolcuya hizmet edecek' ama gördük ki öyle olmuyor. Ordu Giresun açıldıktan sonrada Trabzon Havalimanı'ndaki yolcu kapasitesi artarak büyümeye devam etti demek ki birbirini destekler halde bu projeler. Nitekim Rize-Artvin Havalimanı da eminim ki o bölgeye hizmet edecek. Hem bütün bu bölgede havalimanlarının olması ayrıca yeni bir sinerji oluşturacak. Bu sinerji ile inşallah Trabzon Havalimanı da bugünden sonra daha fazla yolcuya hizmet edecek. Bu havalimanları birbirini destekler hale gelecek diye özellikle vurgulamak isterim."

Bakan Arslan, daha sonra Ortahisar ilçesine bağlı Yıldızlı mevkisinde yapımı devam eden Akyazı Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim