• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Air Canada ikinci çeyrekte kar açıkladı

Air Canada ikinci çeyrekte kar açıkladı
Kanada’nın en büyük havayolu şirketi Air Canada, 2016 mali yılının ikinci çeyreğinde 605 milyon Kanada Doları EBITDAR-FAVÖK (faiz, amortisman, vergi ve kira gideri öncesi kâr) elde etti.

2013 yılında Türkiye pazarına giren Air Canada,  Kuzey Amerika’dan Türkiye’ye direkt sefer düzenleyen tek Kanadalı ve Kuzey Amerikalı havayolu şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever, Air Canada’nın global büyümesinde Türkiye’nin de katkısı olduğunu belirterek, “Türkiye bizim için çok önemli. Son teknoloji Boeing 787 Dreamliner uçaklarımızı Türkiye’ye getirerek bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye pazarına güveniyor, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda ürün ve hizmetlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilir büyüme hedefiyle 5 kıtada 200’den fazla noktaya tarifeli seferler düzenleyen Air Canada, global büyümesini sürdürüyor. 2016 mali yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Air Canada, 2016 yılının ikinci çeyreğinde 3,143 milyar Kanada Doları yolcu geliri (System Passenger Revenues) elde etti, trafik artışı ise yüzde 9,3 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre faaliyet gelirlerini 44 milyon artırarak 3,458 milyon Kanada Doları’na çıkartan Air Canada’nın vergi öncesi karı ise 605 milyon Kanada doları olarak gerçekleşti. Yılın ikinci çeyreğini ciro ve trafik bazında artış ile tamamlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Air Canada Global CEO’su Calin Rovinescu, ana finansal göstergelerde sürdürülebilir başarılarını devam ettireceklerini ifade etti. 
Konuksever: “Kanada’daki ana aktarma noktalarımız uluslararası yolcular için cazibe merkezi haline geldi” 

Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever, Air Canada’nın global olarak büyümesinde henüz çok genç bir pazar olan Türkiye’nin de katkısı olduğunu belirterek, “Air Canada olarak Türkiye’ye olan güvenimiz çok yüksek. Son teknoloji Boeing 787 Dreamliner uçaklarımızı Türkiye’ye getirerek bir ilki gerçekleştirdik. Bu nedenle seferlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Yolcu sayımız her geçen gün artıyor. Bunda ABD’ye sağladığımız kolay ulaşım imkanının da büyük rolü var. Diğer yandan, gelirlerimizdeki artış Kanada üzerinden seyahat eden uluslararası yolcuları da kapsıyor. Her gün İstanbul-Toronto seferlerimize ara vermeden devam ediyor, müşterilerimizi 60 Kanada, 60 ABD şehri olmak üzere 5 kıtada toplam 200 varış noktasına ulaştırıyoruz.

Bu durum bize, ana aktarma noktalarımızı yolcularımız için cazip ve etkin bir seçenek olarak geliştirdiğimizi bir kez daha gösterdi. Faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki makroekonomik veya jeopolitik gelişmelere ve doğal afetlere hızlı adapte olarak, esnek ve güçlü finansal yapımızla sektörde küresel lider olma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda Türkiye pazarına da güveniyor, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda ürün ve hizmetlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

DREAMLINER İLE İSTANBUL SEFERLERİ DEVAM EDİYOR

2013 yılında Türkiye pazarına girerek, İstanbul-Toronto arasında her gün direkt sefer düzenleyen Air Canada, Türkiye’de de büyümeye devam ediyor.  İstanbul seferlerini Air Canada için özel dizayn edilmiş 3 kabinden oluşan en son teknoloji ve jetlag etkilerini ortadan kaldıran Air Canada B787 Dreamliner uçağı ile gerçekleştiren Air Canada; konfor, daha az türbülans, daha fazla oksijen ve üst düzey kalitede yeme, içme ve kabin hizmeti ile yolcularına benzersiz bir uçuş deneyimi yaşatıyor. Business Class ve Staralliance Gold üyelerine, Air Canada’nın 21 ödül sahibi ve eşsiz bir hizmet deneyimi sunan Maple Leaf Lounge’unu kullanma imkanı da sunuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim