• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Air Canada İstanbul'a Dreamliner ile geldi

Air Canada İstanbul'a Dreamliner ile geldi
Kanadalı havayolu şirketi Air Canada, Toronto-İstanbul tarifeli seferini ilk kez Boeing 787 Dreamliner ile yaptı.

Kanada'nın Toronto kentinden 245 yolcusuyla İstanbul'a hareket eden tarifeli uçak, Atatürk Havalimanında itfaiyenin su takıyla karşılandı.

Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Andrew Smith, Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever ile bazı davetlilerin katıldığı karşılama töreninde yolculara lokum ikram edildi.

Smith ile Konuksever, daha sonra uçakta görevli kabin ve kokpit ekibine çiçek vererek, açılış kurdelesini kesti.

Başkonsolos Smith, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Toronto'ya direkt seferlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Smith, yeni uçakla yapılacak seferle iki ülke arasında eğitim, ekonomi ve diğer alanlarında büyüme beklediklerini kaydetti.

Air Canada Türkiye Genel Müdürü Konuksever de İstanbul'a direkt seferlere 2013 yılında başladıklarını belirtti.

Konuksever, bugün de rüya uçak olarak bilinen "Dreamliner" ile ilk kez sefer yaptıklarını anımsatarak, "Tüm yıl boyunca Boeing 787 Dreamliner ile seferlerinin gerçekleştiren tek Kuzey Amerikalı havayolu şirketiyiz." dedi.

Hazirandan itibaren her gün karşılıklı direkt seferlere başlayacaklarını ifade eden Konuksever, şöyle devam etti:

"Sonbaharda, ekim ayı itibarıyla Dreamliner ile seferleri daha da azaltacağız ancak her gün müşterilerimize direkt seferler sunabiliyoruz. Çünkü iş ortaklarımız var. Türk Hava Yolları (THY) ile de ortak uçuşlarımız var. Bu şekilde müşterilerimiz aslında Toronto hattında her gün Air Canada uçuşu bulabiliyorlar. Ancak tabii ki Dreamliner'ı tecrübe etmek isteyenler özellikle bu seferleri seçebilirler. Sabah 11.15'te İstanbul'dan kalkarak, Toronto'ya öğleden sonra varan seferimiz de mevcut."

Air Canada için dizayn edilen 3 kabinden oluşan B-787 Dreamliner uçağı, konfor, yeni teknoloji, daha az türbülans, daha fazla oksijen ve üst düzey kalitede yeme, içme ve kabin hizmeti sunuyor. Ayrıca yolcular, çevreci, daha az yakıt tüketen ve karbon emisyonu en düşük olan ileri teknoloji uçaklarla uçuş deneyimi yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim