• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Airbus A350-1000 Rolls-Royce ile uçacak‎

Airbus A350-1000 Rolls-Royce ile uçacak‎
Güç sistemleri üreticisi Rolls-Royce, dünyanın en gelişmiş sivil uçak motoru olan 'Trent XWB'i gelişme çalışmalarını sürdürüyor.

Rolls-Royce, çevreci en güçlü uçak motoru peşinde

Güç sistemleri üreticisi Rolls-Royce, dünyanın en gelişmiş sivil uçak motoru olan 'Trent XWB'i gelişme çalışmalarını sürdürüyor. Uçak üretici Airbus şirketi de bu motoru ilk olarak A350-1000 yolcu uçağında kullanma kararı aldı.

Maksimum 44 bin kilogram (97 bin lbs) itiş gücü üretecek yeni motor A350-1000 modeline daha uzun menzil ve yüksek taşıma kapasitesi sağlayacak.

Rolls-Royce Sivili Havacılık Bölümü Başkanı Mark King, Trent XWB'nin test çalışmalarının halen devam ettiğini ve bu motorun, günümüzün en gelişmiş sivil havacılık motoru olarak kendisini kanıtladığını ifade etti. King, geliş tirilmiş Trent XWB'in yüksek itiş gücünü, yüksek ısılı fan teknolojilerinin kullanımı, motor iç kısmının boyutunun büyütülmesi ve geliştirilmiş aerodinamik özelliklere sahip fanlarla elde edileceğine işaret ederek, "Yürütülen çalışmaların sağladığı gelişmiş teknolojik ve performansa dayalı özelliklerin bir ç oğunu, Trent serisi diğer motorlarımızın da performansını geliştirmek için kullanacağız" dedi.

Airbus CEO'su Fabrice Bregier da, Rolls-Royce ile gerçekleştirdikleri ortak çalışmada yeni geliştirecekleri ve üretecekleri gelişmiş özellikli A350-1000 uçağını daha uzun menzil ve yüksek taşıma kapasitesine kavuşturacaklarını anlattı. Bregier, "Aynı zamanda yakıt tüketimi ve karbon salımlarında rakibine oranla, yüzde 25 oranında azalma sağlayacak. Bu ö zellikleri, A350-1000'in işletmeler açısından kendi kategorisindeki en karlı uçak olma konumunu kesin bir şekilde sergiliyor" bilgisini verdi.

UÇUŞ TESTLERİ 1 YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK

Şu anda test çalışmaları sürdürülen altı Trent XWB motordan, hedeflenenden daha iyi test sonuçları elde ediliyor. Trent XWB motorların uçuş testlerineyse, bu yıl içerisinde başlanacak. Şu ana dek en büyük ucak üreticilerinden Airbus dahil 36 değişik müşteriden bin 100'ün üzerinde sipariş alan Trent XWB, Rolls-Royce'un Trent ürün ailesinin en hızlı sat ış performansı gösteren üyesi olma özelliği taşıyor. Yüksek itiş gücüne sahip yeni model Trent XWB motorların 2017 yılı ortasında hizmete girmesi hedefleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim