• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Airbus kargo operasyonları için çözüm geliştiriyor

Airbus kargo operasyonları için çözüm geliştiriyor
Airbus Havayollarına, A330 ve A350 Ailesi uçakları için ekonomi sınıfı koltukların çıkarılmasından sonra yük paletlerinin doğrudan kabin zemini koltuk raylarına monte edilmesini sağlayan yeni modifikasyon çözümleri geliştiriyor.

Airbus havayollarına, A330 ve A350 Ailesi uçakları için ekonomi sınıfı koltukların çıkarılmasından sonra yük paletlerinin doğrudan kabin zemini koltuk raylarına monte edilmesini sağlayan yeni modifikasyon çözümleri geliştiriyor.

Bu çözüm, havayollarına operasyon devamlılığında yardımcı olurken aynı zamanda Covid-19 koşullarında yere indirilen uzun mesafe uçaklarının yaygınlaşması ile birlikte küresel olarak yolcu uçağı ile kargo taşıma kapasitesindeki sıkıntıları hafifletecek. Ayrıca büyük miktarlardaki tıbbi ekipman ve diğer malzemelerin ihtiyaç sahibi uzak mesafelerdeki yerlere hızla taşınmasını sağlayarak insani yardım uçuşlarına olan yüksek talebi karşılamada endüstriye yardım edecek.

Airbus’ın çözümü, koltuklara kargo yükleme ile karşılaştırıldığında yükleme ve boşaltma işlemlerinin daha kolay ve daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlar, ayrıca koltukların aşınma ve yıpranma payını azaltır. Diğer önemli avantajları arasında kuvvetli bir yangına karşı ek güvenlik önlemi ve uçuş sırasında herhangi bir şeyin kaymasını önlemek için 9g yük kısıtlama özelliği bulunmasıdır.

Modifikasyon, operatörlere Airbus Hizmet Bülteni olarak sunulmaktadır. Bu düzenleme kapsamında Airbus, mühendislik çalışmasının kapsamını belirler ve ayrıca Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) bir kerelik sertifika alma sürecini üstlenir. Modifikasyon, koltukların ve uçak içi eğlence sistemlerinin kaldırılmasını, kargo paletlerinin ve ilgili güvenlik ekipmanlarının kurulumunu ve ayrıca yolcu operasyonlarına geri dönmek için orijinal kabin elemanlarının yeniden kurulumunu içerir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim