• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Airbus ve Boeing'e 30 milyar dolarlık sipariş

Airbus ve Boeing'e 30 milyar dolarlık sipariş
Paris yakınlarındaki Bourget havaalanında bugün başlayan uluslararası havacılık fuarı, ilk günden Boeing ve Airbus arasında canlı bir sipariş rekabetine sahne oluyor.
Fransız basınına göre, iki şirket fuarın ilk günü yaklaşık 30 milyar dolara yakın sipariş aldı. Airbus'ın sabah saatlerinde arka arkaya açıkladığı siparişlerin ardından ezeli rakibi Boeing General Electric'e bağlı Gecas uçak kiralama şirketinin, 10 adet ''B787'' tipi yolcu uçağı siparişinde bulunduğunu duyurdu.
 
Anlaşma miktarı açıklanmayan yolcu uçaklarını katalog fiyatı, 2.4 milyar dolar civarında bulunuyor.
İngiliz TUI seyahat şirketi, Boeing'in ''B737'' modeli yolcu uçağından daha önce yaptığı 60 adetlik ön siparişi pazartesi günü resmen teyit etti.
 
Boeing'in yarın Katar'dan 9 adet, ''B777'' yolcu uçağı için sipariş alacağı bildirildi. ABD'li şirketin ayrıca Singapore Airlines, British Airways, Air Lease ve United Airlines şirketlerinden de bazı siparişler alması bekleniyor.
 
Airbus'un siparişleri
 
Airbus yönetimi, fuarın ilk gününde, sabah saatlerinde merkezi Los Angeles'te bulunan uluslararası uçak kiralama şirketi ''ILFC'nin ''A320'' tipi kısa mesafe uçaklarından 50 adet sipariş verdiğini duyurmuştu. Sipariş için ne kadar ödeneceği açıklanmazken, söz konusu uçakların katalog fiyatı yaklaşık 5 milyar dolar.
 
Airbus, yine uçak kiralama şirketi ''Doric''in 20 adet ''A380'' tipi yolcu uçağı için ön anlaşma yaptığını bildirdi. Bu uçakların katalog fiyatı ise yaklaşık 8 milyar dolar.
 
Airbus, bu yıl son ürünü ''A350'' ile fuarda çok sayıda sipariş almayı umut ederken, ezeli rakibi Boeing, uzun mesafe uçan ''B787'' ve ''B777'' uçaklarıyla yarışta iddialı olmaya çalışıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim