• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Airbus'tan 'Fikirlerinizi Uçurun' yarışması

Airbus'tan 'Fikirlerinizi Uçurun' yarışması
Airbus, bu yılki teması olacak 'Fikirlerinizi Uçurun' olacak yarışma ile öğrencilerin hayal güçlerini harekete geçirmelerini sağlayacak.

Airbus, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan yarışması ile öğrencilerin hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlarken bugünün hava yolculuğu ile ilgili normları yeniden keşfediyor.

Öğrenciler için yaratıcılıklarını ortaya koyma imkanı

Airbus’ın, 2012 yılından bu yana UNESCO tarafından desteklenen ve iki senede bir gerçekleştirdiği ‘Fly Your Ideas/Fikirlerinizi Uçurun’ yarışması, öğrencilere, havacılık uzmanlarından oluşan bir ekip ile birlikte çalışarak gerçek dünya sorunları üzerine bir araştırma ortaya koyacakları bir fırsat sunuyor. Yarışma, öğrencileri son derece rekabetçi iş piyasasına hazırlarken aynı zamanda olağanüstü bir öğrenme ortamında yaratıcılıklarını ortaya koymaları için onlara şans sunuyor. Her milliyetten ve cinsiyetten, mühendislikten pazarlamaya, bilimden tasarıma tüm öğrenciler yarışmaya katılabiliyor.

Bu yılın teması 'Fikirlerinizi Uçurun'

Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Fly Your Ideas Yarışması Başkanı Charles Champion, “Yenilik, Airbus’ın temel felsefesidir. Bu güçlü ve öncü ruhu, Airbus’ı lider uçak üreticisi yaptı. Airbus çalışanları, daima uçmanın daha iyi yollarını arama arzusundadır. Bu sebeple bu yılki ‘Fly Your Ideas/Fikirlerinizi Uçurun’ yarışması tamamen bu tutkuyu aşılamayı amaçlamaktadır. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirme vizyonuna sahip her öğrenci bu yarışmaya katılabilir. Biz, yeniliği işimize aktarmayı çok iyi biliyoruz ve bu sebeple bunu destekleyecek her fikri çok ciddiye alıyoruz.”

Son yarışmayı Brezilyalı öğrenciler kazanmıştı

Son yarışma, yaklaşık 100 ülkeden 600’ün üzerinde üniversiteyi temsil eden 11 binin üzerinde öğrenci başvurusu ile önceki yarışmaların başarılarını pekiştirdi. Yarışmanın kazananı, Sao Paulo Brezilya Üniversitesi'nden beş tasarım öğrencisinden oluşan Levar Takımı, bagaj yükleme ve boşaltma sürecinde havaalanı bagaj işleyicilerinin iş yükünü azaltmak amacıyla hava hokeyi masasından ilham alarak inovatif hava yastığı çözümü geliştirdi.

Kazanan takıma 30 bin euro ödül

Fly Your Ideas / Fikirlerinizi Uçurun 2015 için kayıtlar Haziran 2014’de başlıyor ve fikirler Eylül ayından itibaren teslim edilebilecek. Öğrenciler, 3 ile 5 arasında üyeden oluşan takımlarını www.airbus-fyi.com adresine üye olarak kayıt ettirecek. Katılımcılar yarışma süresince fikirlerini geliştirmek için Airbus profesyonelleri ile çalışma imkanına sahip olacak. Yarışma sonuna kazanan takım 30 bin euro ödülün sahibi olacak.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim