• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Akçaray’da 3. etap çalışmaları başladı

Akçaray’da 3. etap çalışmaları başladı
Akçaray Tramvay Projesi’nin önemli bir bölümünü oluşturan 3. etap çalışmalarına başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımına nefes aldıracak Akçaray Tramvay Projesi’nde birçok noktada çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adliye Sarayı’nın bulunduğu Hafız Binbaşı caddesinden başlayıp Sekapark içindeki Kocaeli Bilim Merkezi’ne kadar olan 3. etapta zemin düzenleme çalışmaları sürüyor. 7,2 kilometrelik projenin 3 kilometrelik kısmını kapsayan etapta, ilk olarak alt yapı işlemleri ve deplase imalatları devam ediyor.

Hafız Binbaşı Caddesi’nin başlangıç noktasında alt yapı çalışmalarına başlandı. 3. etap kapsamında D-100 Karayolu’nun kuzey kısmındaki bölgede ayrıca içme suyu, yağmur suyu ve atık su şebekelerin deplase imalatları gerçekleştiriliyor. Yunus Emre Nikah ve Kültür Merkezi ile Adliye Sarayı’nın bulunduğu Hafız Binbaşı caddesinden başlayan tramvay projesinin 3. etaptaki eski vilayetin önündeki yaklaşık 200 metrelik kısmın hat kazısı çalışmaları da gerçekleştirilecek. Bu kısımda zemin iyileştirme ve dolgu işlerini takiben hat üst yapısı çalışmaları başlatılacak.

3. etap Hafız Binbaşı caddesinden başlayarak D-100’ün kuzeyindeki yeşil alan ve Yeni Cuma Camii önündeki Şahabettin Bilgesu caddesine ulaşıyor. 3 kilometrelik etap; buradan Merkez Bankası’na kadar devam ediyor ve ardından Cumhuriyet Caddesi boyunca TCDD Garı’na kadar uzanıp, hat başı olan Bilim Merkezi’nin önünde son buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim