• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

AKP'li gazetecilerden Ömer Turan; Davutoğlu, Arınç ve Akşener'i darbecilikle suçladı

AKP'li gazetecilerden Ömer Turan; Davutoğlu, Arınç ve Akşener'i darbecilikle suçladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen AKP'li gazetecilerden Ömer Turan, "Darbenin en önemli sivil ayağının Davutoğlu ve eski silah arkadaşları olduğu söyleniyor" iddiasını ileri sürdü.

AKP'li gazetecilerden Ömer Turan, "Darbenin en önemli sivil ayağının Davutoğlu ve eski silah arkadaşları olduğu söyleniyor: Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Ali Babacan" iddiasını ileri sürdü.

Ömer Turan Twitter adresinden bir dizi tweet atarak dikkat çeken iddialarda bulundu. Turan,"Bu darbe bir koalisyondu, son anda anlaşamadılar ve ayrılığa düştüler. Şimdi meydanlarda darbe karşıtı gibi şov yapıyorlar" ifadelerini paylaştı. Turan, devamında şuifadeleri ileri sürdü:

"Davutoğlu ve ekibinin darbecilerle görüştügü ve darbe sonrası kabinede başbakan olacağı yönünde ciddi iddialar var. Meral Akşener MHP'nin başına gececekti, darbeye o da destek verecekti, kabine de Başbakan yardımcısı olacaktı. Davutoğlu Başbakanken sık sık Londraya gitmişti. Orada darbe görüşmeleri yaptığı yönünde çok ciddi bilgi ve iddialar var. Ali Sarıkaya'nın detay darbe hörüşmelerini Davutoğlu adına yürüttügü  ve darbe kabinesinde yer alacağı söyleniyor. Yine Davutoğlu ve ekibinin anonim hesap olan Fuatavni hesabını besledikleri, içerden bilgi sızdırdıkları yönünde ciddi iddialar var. Darbenin en önemli sivil ayağının Davutoğlu ve eski silah arkadaşları olduğu söyleniyor: Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Babacan... Darbe için İngiltere ve ABD ile dış bağlantıları Davutoğlu'yla birlikte Ali Babacan ve İbrahim Turan'ın yürüttüğü söyleniyor. Darbe sonrası ekonominin Ali Babacan kurmay liderliğinde İbrahim Turan-Şimşek-Erdem troykasına verileceği söyleniyor. Davutoğlu ve ekibinin darbeyi bildiği ve onun için sık sık bu uzun sürmeyecek eylülde geri geliyoruz dediği iddia ediliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim