• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Alan vergisi arttı, bilet fiyatları zamlanacak

Alan vergisi arttı, bilet fiyatları zamlanacak
Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, Atatürk Havalimanı’nda 28 lira olan alan vergisinin, yeni yapılacak üçüncü havalimanında 48 liraya çıkarıldığını söyledi. Haybat, “Yolcular daha pahalıya uçacak” dedi.
Pegasus Hava Yolları, dış hatlarda 41'inci nokta olarak İspanya'nın Barselona şehrine uçuş başlattı. Bu amaçla düzenlenen toplantıda havacılıkla ilgili güncel gelişmeleri değerlendiren Genel Müdür Sertaç Haybat, kısa süre öncesi ihalesi yapılan üçüncü havalimanının sektöre etkilerini yorumladı.
 
 
YEŞİL ALAN KOLAY DEĞİL
 
Bugün gazetesinin haberine göre; Haybat, "Atatürk Havalimanı kapatılacağı için aslında burası ikinci havalimanı. Ancak Atatürk gibi muazzam bir tesisi kapatmak yazıktır" dedi. Yeni havalimanına ödenecek yüksek bedelin sonuçta tüketicinin cebinden çıkacağını vurgulayan Haybat, şu değerlendirmeyi yaptı: "Atatürk'te 28 lira olan alan vergisi, bu projede 48 lira. Bu diğerlerini de etkiliyor. Örneğin ihale öncesi Sabiha Gökçen'de 29 lira iken şimde 36 liraya çıktı. Yolcular pahalıya uçacak." Yeni limanda yer alıp almayacaklarının henüz belli olmadığını da vurgulayan Haybat, "Atatürk kalsa mutlaka orada olacaktık" bilgisini verdi.
 
Atatürk Havalimanı'nı yeşil alana çevirmenin de sanıldığı kadar kolay olmadığını belirten Haybat, bunun için yeni bir havalimanı için gereken kadar yatırıma ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
 
 
REKABET SORUNU VAR
 
Haybat ayrıca dış hat uçuşları konusunda THY'nin tavrını bir kez daha eleştirdi. 2009'dan beri THY'nin Sabiha Gökçen'den dış hat uçuşlarını Pegasus ile aynı saatlere koyduğunu ve aynı hattı Atatürk'e göre daha ucuza sattığını belirten Haybat, bunun rekabeti yok ettiğini söyledi. Haybat bu konuda havacılık otoritesini de göreve çağırdı.
 
sertac-haybat.jpg
 
 
HALKA ARZDAN GELEN PARA UÇAĞA GİDECEK
 
Kısa süre önce gerçekleşen halka arzda, hisselerin beklediklerinden iyi performans gösterdiğini belirten Haybat, buradan gelen paranın bir kısmının yeni uçak alımı bir kısmının da şirketin nakit durumunu düzeltmek için kullanılacağını söyledi. 42'nci nokta olarak Doha'ya uçacak olan şirketin, Atina uçuşu da 29 Haziran'da başlıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim