• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Alaplılar limandan vazgeçmiyor

Alaplılar limandan vazgeçmiyor
Zonguldak’ın Alaplı ilçesi protokolü ilçede yapılması planlanan ancak beklenen onayı alamayan liman için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.


Zonguldak’ın Alaplı ilçesi protokolü ilçede yapılması planlanan ancak beklenen onayı alamayan liman için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Koçak, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reafet Kılıç ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Tarık Yazıcı ve Recep Ocak ile Oda Genel Sekreteri Taner Arslan’dan oluşan Alaplı heyeti, liman konusunda Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve beraberindeki Alaplı heyeti; Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve Ercan Candan’ı Meclis’teki odalarında ziyaret ederek, Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü’nden onay alamayan Alaplı Limanı projesine onay verilmesi için yardım istediler.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bütün kurumların onay vermesine rağmen bir tek Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü’nün Alaplı Limanı’na onay vermediğini hatırlatarak, Milletvekillerinden onay için yardımcı olmalarını istedi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Limanı’nın Alaplı ve çevresindeki yerleşim birimlerinin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmaları için büyük önem taşıdığına işaret ederek, “3,5 milyon ton yük kapasiteli Alaplı Limanı, 25 milyon ton yük kapasiteli Filyos Limanı’nın yapımına bir engel değildir. Biz bunu her zaman söylüyoruz. Filyos Limanı’nın işlevi farklıdır, Alaplı Limanı’nın işlevi daha farklıdır. Biz Filyos Limanı’nın yapılmasına karşı değiliz. Filyos Limanı da elbette bölgemizin önceliklerinden birisidir ve bir an önce yapılmasında fayda vardır. Ancak, bölgemiz için hayati bir önem taşıyan Alaplı Limanı’nın da bir an önce yapımına başlanması gerekir. Kaldı ki, Alaplı Limanı devlet desteğiyle değil özel girişim tarafından yapılacaktır. Biz sadece Alaplı Limanı’na onay verilmesini bekliyoruz. Alaplı olarak başka bir beklentimiz yok. “ dedi.

TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Koksal Toptan, Alaplı Limanı’nın Filyos Limanı’nın yapımına bir engel olarak görülmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Böyle bir şey yok. Alaplı Limanı, Filyos Limanı’nın yapımı için engel değildir. İkisi ayrı projedir ve beraber yürümesinde de herhangi bir sakınca yoktur. Biz böyle bir anlayış içinde değiliz. Alaplı Limanı’nın yapılmasına karşı değiliz“ dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, Alaplı Limanı’na onay verilmesi için DLH Genel Müdürlüğü ve ilgili Bakanlıkla görüşebileceklerini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde, sizlerin de katılımıyla DLH Genel Müdürü ile veya Bakan Yardımcısı ile görüşelim“ dedi.

Alaplı heyetinden gelen bir öneriyi değerlendiren Milletvekili Ercan Candan da, Alaplı Limanı’nın, sadece kendi işleri için kullanmak isteyen bir işletme tarafından yapılmasının mümkün olabileceğini, bunu araştıracağını ifade etti.

Bu arada, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, ilgililerden, Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi Projesi’nin yapımına başlama tarihiyle ilgili bilgi aldı. Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sitemi Projesi ile ilgili Alaplı Belediyesi’nden istenen dosyayı da İller Bankası’na teslim eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi Proje’sinin ihalesi önümüzdeki aylarda yapılacak ve inşaatına da bu yıl içinde başlanacak. Bu Alaplı açısından son derece sevindirici bir haberdir. Artık, Alaplı dereye karışan kanalizasyon atıklarından tamamen kurtulacak. Ve Alaplı deresi ıslah edilerek temiz bir şekilde halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

alapli.jpg

alapli1.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim