• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Allison, sürücülerin güvenliğini arttırıyor

Allison, sürücülerin güvenliğini arttırıyor
Allison şanzımanlar, Batı Avustralya’da maden mühendisliği hizmeti veren Action Madencilik için operasyonlarının verimliliğini, kamyon ve sürücülerin ise güvenliğini arttırıyor.

Batı Avustralya’da  yer alan ve  maden mühendisliği alanında en büyük firmalardan biri olan Action Madencilik, Avustralya’daki madenler için tasarlanan Hino maden kamyonlarında Allison tam otomatik şanzımanların en uygun seçim olduğunu onayladı. Action Madencilik, Perth yakınlarındaki Hazelmere’da bulunan büyük mühendislik ve hizmet tesisinde 26 tonluk, 280 hp olan Hino 500 6×4 şasili kamyonlara farklı maden modülleri ve su tankları uyguluyor.

Barry Cook, Action Madencilik Hizmetleri İş Geliştirme Müdürü, Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hino’ların, emek isteyen Avustralya’nın taşra bölgelerindeki maden ocakları için mükemmel bir seçim olduğunu belirtiyor. Cook açıklamasında; “Action olarak yıllardır Hino satın alımı gerçekleştiriyoruz. Ancak görüş açımızı genişletmenin zamanı gelmişti. Hino’dan sağladığımız verimliliği, iş alanımız için en ideal kamyon paketini oluşturmak üzere geliştirmeye karar verdik,” diyor.
 
Cook açıklamasına; “Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Hino 500 Serisi’nin işimiz için en ideal kamyon olduğunu gördük. En yakın rakibine oranla iki ton daha fazla taşıma kapasitesine sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bir su kamyonunda tekrar dolum olmadan önce ekstra 2000 litre (528 galon) su taşıma avantajı sunuyor,” diye devam etti.
 
Action Madencilik, Allison 3500R otomatik şanzıman donanımlı 140 adet yeni Hino’yu geçtiğimiz günlerde teslim aldı. Action, bu kamyonların madencilik şirketlerine, kiralama acentelerine veya maden bölgesine özel hizmet veren müteahhitlere satışını gerçekleştirmeden önce maden bölgesinin gereksinimlerine göre su tankeri veya madencilik hizmetleri modüllerini uyarlıyor.
 
Cook; “Allison tam otomatik şanzımanlar, sattığımız araçları madencilik hizmetleri için en ideal hale getiren bazı avantajlar sunuyor. Kamyonlar, özellikle su tankeri modüllü olanlar, çoğu zaman maksimum BAA (Brüt Araç Ağırlığı) ile yükleniyor. Allison şanzımanlar bu koşullarda hizmet veren araçlara daha iyi bir başlangıç torku ve dik maden çukurlarında daha kolay tırmanma kabiliyeti sağlıyor. Tüm bunlar Allison tork konvertörü sayesinde gerçekleşiyor,” diyor.
 
Su tankları ve madencilik modülleri, Action tarafından Hazelmere tesislerinde tasarlanıp üretiliyor ve tercih edilen Hino modelleri standart fabrika çıkışı olarak Allison 3500R tam otomatik şanzımanlarla donatılıyor. Action teslimatı aldığında, Hino kamyonlar Allison mümessili olan Heavy Automatics’e gönderilip, dik yokuşlarda ve geniş madenlerde daha iyi işletim sonucu almak için 3500R Serisi retarderlı şanzımanların donanımı hazırlanıyor.
 
Cook; “Genellikle, çukura inerken güvenliği arttırdığı, fren hasarlarını ve bakım aralıklarını azalttığı için Allison hidrolik retarderler tercih ediliyor. Otomatik şanzımanlar aynı zamanda aktarma organlarının yanlış kullanımını engelleyip, debriyaj ve vites kutusunu ortadan kaldırarak, aracın ve diğer organlarının daha uzun hizmet ömrü olmasını sağlıyor,” diye ekliyor.
 
Allison hidrolik retarderlerin yanı sıra, Action Madenciliğin Hino’larında  PTO da bulunuyor ve kamyonun motoru çalışırken alınan enerji ile farklı uygulamalar için araçta bulunan diğer  ek ve aksesuarlara güç veriyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim