• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Alman Havayolları Lufthansa'da şok karar

Alman Havayolları Lufthansa'da şok karar
Alman Havayolları Lufthansa, ekonomik yavaşlama nedeniyle yatırımlarına ara vereceğini duyurdu. Lufthansa sözcüsü, bu yöndeki önlemlerin altı ay için geçerli olacağını, uçaklar ve operasyonel ürünler için olan yatırımların bu karar kapsamında olmadığını s

Alman Havayolları Lufthansa'da şok karar

Alman Havayolları Lufthansa, ekonomik yavaşlama nedeniyle yatırımlarına ara vereceğini duyurdu. Lufthansa sözcüsü, bu yöndeki önlemlerin altı ay için geçerli olacağını, uçaklar ve operasyonel ürünler için olan yatırımların bu karar kapsamında olmadığını söyledi.

Dünyada giderek yayılan ekonomik kriz, Avrupa’da seyahat sektörü üzerindeki etkilerini göstermeye devam ediyor.

 
Avrupa seyahat pazarının devlerinden Thomas Cook grubunun iflasın eşiğine gelmesinin ardından, pazarın en büyük ve en yüksek kâra sahip havayolu şirketler grubu olan Lufthansa da altı ay süresince yatırımlarına ara verme kararı aldığını açıkladı.
 
Lufthansa sözcüsü, bu kararın alınmasına gerekçe olarak ekonomik yavaşlamayı gösterirken, bu yöndeki önlemlerin altı ay için geçerli olacağını, uçaklar ve operasyonel ürünler için olan yatırımların bu karar kapsamında olmadığını dile getirdi.
 
Öte yandan Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Franz da çalışanlarına tasarruf önlemleri almaları çağrısında bulundu. Lufthansa’nın önümüzdeki dönemde personel alımı da yapmayacağı ve çalışanlara fazla mesai uygulaması getireceği bildirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim