• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Alman Saf Holland Türkiye’de üretime başlayacak

Alman Saf Holland Türkiye’de üretime başlayacak
Alman aks üreticisi Saf Holland, Düzce’de fabrika açtı. Önümüzdeki günlerde üretime başlayacak olan şirket, Türkiye’yi ‘hub’ yapacak.

Alman aks üreticisi Saf Holland Düzce’de fabrika açtı. Önümüzdeki günlerde üretime başlanacak. Fabrikanın açılış töreni ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla 28 Mart’ta yapılacak. Saf Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, Türkiye’yi bölgesel hub yapmayı planladıklarını açıkladı. Saf Holland’ın merkezi Almanya’da bulunuyor. Globalde 3 bin çalışanı bulunan şirketin cirosu 1 milyar euroyu aşıyor. Şirket, Türkiye pazarına 2011 yılında İstanbul’da açtığı ofisle giriş yaptı. 2017 yılında ise bu ofis fabrikanın kurulduğu Düzce’ye taşındı.

15 milyon euro yatırım yapıldı

Yeni tesis hakkında bilgiler veren Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, tesisin 10 bin m2 kapalı, 3 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 13 bin m2 alanının mevcut olduğunu söyledi. Tesise 15 milyon euro yatırım yapıldığı bilgisini veren Azizoğlu, 150 kişiye kadar istihdam hedeflendiğini söyledi.

Tırsan, Serin, Koluman, Otokar, Krone gibi Türkiye’de birçok farklı treyler üreticisi ile anlaşmaları olduğuna dikkat çeken Azizoğlu, Türkiye’yi üretimde bölgesel bir hub yapmayı planladıklarını aktararak, “Başta Ortadoğu olmak üzere, Afrika, Rusya, Güney Afrika ve ihtiyaç halinde Orta Avrupa’ya Türkiye üretimi ihracat yapılacak” dedi. Serin Treyler, geçtiğimiz ağustos ayında aks ihtiyacının tamamını Saf Holland’dan karşılamak üzere 3 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Serin Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, yapılan işbirliği için “Saf Holland’ın Türkiye’de üretim yapacak olması, ayrıca uluslararası satış, servis organizasyonları ve müşteriler tarafından kabul gören kalitesi de bu işbirliğinde etkili oldu. Yerli üreticilerle de görüştük ama belgelendirme, kalite olarak bizlere yeterli gelmedi. Türkiye’de üretim yapılması da bizim maliyetlerimizi düşürmemiz açısından çok önemli avantaj" açıklamasını yapmıştı.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK

Şirketin 2017 hedeflerine de değinen Azizoğlu, "2017"de mevcut pazar payımızı korumak öncelikli hedefimiz. Uzun vadede üretim yelpazemizi genişleterek treyler aks üretim çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra, çekici araçlar için de beşinci teker gibi ürünlerin üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim