• BIST 10268.58
  • Altın 2437.435
  • Dolar 32.2305
  • Euro 34.7462
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı üretecek

Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı üretecek
Merkel ve Macron, AB için Paris ve Berlin’in ortak savaş uçağı üretimi projesini de hayata geçirmek istediklerini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa-Almanya hükümetleri ortak kabine toplantısı için Paris’te Elysee Sarayı’nda bir araya geldi. Avrupa Birliği Euro-zone ortak bütçesi konusunu görüşen iki lider, projenin 2017 yılı sonuna kadar somutluk kazanması üzerinde anlaştıklarını duyurdu. Merkel ve Macron, AB için Paris ve Berlin’in ortak savaş uçağı üretimi projesini de hayata geçirmek istediklerini açıkladı.

Almanya ve Fransa’nın AB kapsamında önemli yeni işbirliği içerisine gireceğini açıklayan Merkel ve Macron, iki ülkenin askeri işbirliği çerçevesinde Paris ve Berlin’in bir savaş uçağı üretimi üzerinde anlaştıklarını, bu savaş uçağının her iki ülke uçak filosunun yerini alacağını açıkladılar. Her iki lider, bu projenin 2018’e kadar yaşama geçirilmesi için yol haritası üzerinde anlaştıklarını da açıkladı.

Merkel,“Almanya-Fransa ortaklığına yeni bir soluk vermeye hazırız” diyerek, iki ülke olarak ortak askeri misyonları yerine getirmek için ortak mataeyal üretmeye hazır olduklarını” kaydetti.

Macron, bu adımı “Bizim isteğimiz yeni nesil bir savaş uçağı üretimini başarmak. Önce araştırma inceleme aşaması gerçekleşecek. Üretimin ardından ise iki ülke ordusu bu uçakları kullanacak. Bu gerçek bir devrim. Ama devrimler barışçıl olunca, zamana yayılınca ve iyi yapılandırılınca, biz devrimlerden korkmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkel de, `Bu projeyi selamlıyorum. Ayrıca Almanya ve Fransa’nın, İtalya ve İspanya ile birlikte üzerinde çalıştığı Euro-drone projesi de önemli. Uydu teknolojisi, siber teknoloji işbirliği ve siber güvenlik konularında da ortak çalışma kararı aldık` diye konuştu.

İklim konusunda da ortak projeler üretme üzerinde anlaşan iki hükümetin bir sonraki ortak toplantısı Eylül ayında yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim