• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Almanya ve Fransa'nın vagonları Dinar'da onarılıyor

Almanya ve Fransa'nın vagonları Dinar'da onarılıyor
Afyonkarahisar'da 1960'da kurulan 7 yıldır vagon bakım ve onarımı da yapan firma, Marmaray ve TANAP projelerindeki yük vagonlarının yanı sıra ECM belgesi sayesinde Almanya ve Fransa'nın yük vagonlarının tamirat ve revizyonunu gerçekleştiriyor.

Afyonkarahisar Dinar ilçesinde 1960 yılında çuval imalatı amacıyla kurulan, 7 yıldır vagon bakım ve onarımı da yapan Acarlar Vagon AŞ firması, Marmaray ve TANAP projelerindeki yük vagonlarının yanı sıra ECM belgesi sayesinde Almanya ve Fransa'nın yük vagonlarının tamirat ve revizyonunu yapıyor.

Terzi çıraklığı yaparken 58 yıl önce ilçedeki un fabrikalarının ihtiyacını karşılamak amacıyla çuval ve ambalaj atölyesi kuran Fethi Acar, daha sonra yeğenleri Saffet ve Ahmet Acar'ı da firmaya ortak ederek kısa sürede işlerini büyüttü.

Uzun süre çuval imalatı yapan firma, 2011 yılında satın aldığı vagon fabrikası ile farklı bir sektöre daha girdi.

Fethi Acar'ın 2012'de vefatının ardından yeğenleri tarafından işletilmeye devam edilen firma, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve özel şirketlere ait vagonların bakım, onarım ve revizyonlarını gerçekleştiriyor.

Türkiye'de birçok dev projede görev alan şirketlere bakım ve oranım hizmeti veren firma, aldığı Entities in Charge of Maintenance (ECM) sertifikası ile Almanya ve Fransa'dan gelen yük vagonlarının revizyonunu Avrupa standartlarına uygun yapıyor.

Firmanın üçüncü kuşaktan yöneticisi Genel Müdür Anıl Acar, yaptığı açıklamada, hem TCDD hem de özel sektöre hizmet verdiklerini söyledi.

Türkiye’de 60 civarında özel firmanın yük vagonlarıyla taşımacılık ve lojistik işiyle uğraştığını belirten Acar, TCDD ve özel firmalarda yaklaşık 25 bin civarında yük vagonunun olduğunu dile getirdi.

TCDD’nin 7 bölgede bakım ve onarım noktası bulunduğunu aktaran Acar, "TCDD'nin dışında yük vagonlarının tamirat ve revizyon işlemlerini gerçekleştiren 3 firma var. Bu alanda hizmet veren özel firmaların en büyüğüyüz. Dinar'da TCDD'nin yanı sıra yurt içi ve yurt dışındaki özel firmaların vagonlarının bakım ve onarımlarını yapıyoruz." diye konuştu.

ECM belgesiyle Avrupa standartlarında hizmet

Acar, ECM sertifikasına sahip, Avrupa standartlarına uygun hizmet veren bir işletme olduklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde ECM bakım temin fonksiyonu sertifikasına sahip sadece TCDD ve biz varız. Avrupa standartlarına uygun, kapsamlı hizmet sunduğumuz için Almanya ve Fransa'dan gelen çok sayıda yük vagonunun bakım, onarım ve revizyonu gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de de lojistik yük vagonu taşımacılığının yapıldığı İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Mersin, Samsun ve Denizli gibi illerden gelen özel firmaların vagonlarının tamiratını yapıyoruz."

Marmaray ve TANAP'taki vagonların onarımı yapıldı

Marmaray ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) çalışan yük vagonlarının büyük bölümünün tamirat ve revizyonunu yaptıklarına işaret eden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TANAP projesindeki boru hatlarında sadece Türk firmalarının yük vagonları çalışıyor. Biz de projede çalışan yüklenici firmaların yük vagonlarının bakım ve onarımını yapıyoruz. Yine Marmaray projesinde çalışan yük vagonlarının tamirat ve revizyonlarını burada yaptık, ayrıca Etiyopya demiryollarının altyapısını hazırlayan şirketin vagonlarının bakımı burada yapıldı. Yük vagonu tamiratında ülkemizde ve dünyada tanınan bir firmayız."  

c1.jpgv2.jpgv3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim