• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Almanya'da 134 firma 'Türk rüzgarı' estiriyor

Almanya'da 134 firma 'Türk rüzgarı' estiriyor
Almanya'da devam eden Hannover Sanayi Fuarı'nda Türkiye, ağır sanayi, otomotiv ve bilişim sektörlerinden 134 firma ile boy gösteriyor.

​Almanya'da devam eden ve alanında dünyanın en önemlisi olarak kabul edilen Hannover Sanayi Fuarı'nda Türkiye, ağır sanayi, otomotiv ve bilişim sektörlerinden 134 firma ile boy gösteriyor.

Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, fuarda yer alan Türk firmalarının stantlarını gezerek, yetkililerden ürünleri hakkında bilgi aldı. Hannover Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz ile birlikte İstanbul Ticaret Odası (İTO) standını da dolaşan Başkonsolos Günay, burada İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan ile sohbet etti. Topçu, daha sonra birlikte yapılan ziyaretler sırasında fuara katılan Türk firmalarının yetkililerine teşekkür belgesi verdi.

Günay, yaptığı açıklamada, bu yılki sanayi fuarının açılışına ABD Başkanı Obama’nın katılmasının, dünya kamuoyunda büyük yankı bulduğunu belirterek, "Bu yankının fuara ilgiyi daha da arttıracağını düşünüyorum. Böyle bir fuarda Türkiye’nin 134 gibi yüksek bir firma sayısıyla temsil edilmesi, ülkemizin gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından güzel bir gelişmedir” dedi.

Fuardan iyi netice bekliyoruz

Dursun Topçu da İTO olarak fuara uzun yıllardır milli katılım gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu sene bizimle birlikte 73 firmamız katılmış durumda. Dört ana bölümde sergilerimiz bulunuyor. Ağırlıklı olarak yan sanayi, döküm, dövme, bir de enerji alanında varız" diye konuştu.

Bu yıl partner ülke olan ABD’nin fuara ayrı bir ivme kazandırdığını kaydeden Topçu, "Ülkemiz ve katılan firmalarımız açısından güzel bir fuar olacağını ümit ediyorum. Ülkemizin ihtiyacı var. Döküm ve dövme konusunda kuvvetliyiz. Enerji alanında yeniliklerimiz var. Dolayısıyla fuardan iyi netice bekliyoruz" dedi.

Fuar 29 Nisan’a kadar gezilebilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim